Onun oğlu dönemedi

Güncelleme Tarihi:

Onun oğlu dönemedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2010 10:51

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Konur Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen jandarma er 21 yaşındaki Mehmet Ali Birlik'in Aydın'ın askere gitmeden önce evinnin önündeki duvarlara yazdığı yazılar ortaya çıktı. Duvara "Dönecekler 460 gün sonra dönecekler" yazan 7 aylık asker Birlik, dönemedi, ailesi yasa boğuldu. 900 nüfuslu köyde cenaze törenine 8 bin kişi katıldı. 2 ayda 35 şehit veren Türkiye, şehitlerine ağlıyor.

Haberin Devamı

İŞTE O YAZILAR - FOTO GALERİ

ŞEHİDİ 8 BİN KİŞİ SON YOLCULUĞUNA BÖYLE UĞURLADI / WEB TV

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi kırsalında teröristlerce şehit edilen Jandarma Er Mehmet Ali Birlik'in cenazesinin, Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı 950 nüfuslu Karacahayıt Köyü'nde 8 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlanmasının ardından; acılı ailenin varlığından haberdar olmadığı, birlikte son mutluluk fotoğrafları ortaya çıktı. ‘Son imparatorlar’ dediği devre arkadaşlarının, Mehmet Ali Birlik'in babası Cevdet Birlik ile kol kola oynarken ve annesi Hatice Birlik, kız kardeşi Ayşe Öz ile birarada çektiği son fotoğraflar, artık en değerli anı oldu.
Şehit Jandarma Er Mehmet Ali Birlik'in cenazesi Hakkari'deki birliğinde yapılan törenin ardından dün askeri uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na oradan da helikopterle Karacahayıt Köyü'ne getirildikten sonra gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehit askerin, baba evine son kez getirildiği sırada ve yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktaki tören yerinde binlerce kişi uğurladı. Cenaze törenine 950 nüfuslu köye, çevre yerleşim birimlerinden akın eden yaklaşık 8 bin kişi katıldı.

Tören sırasında görevli askerin elindeki, oğlunun fotoğrafını alıp önce silip ardından öpen ve tabutunun önünde gururla taşıyan anne Hatice Birlik, “Oğlumun komutanlarına söz verdim ağlamayacağım, dik duracağım. Bundan böyle tüm askerler benim birer oğlum” diye bağırdı.

FOTOĞRAF SÜRPRİZİ

Birlik ailesine en değerli sürpriz ise, Mehmet Ali Birlik'in askere gitmeden evinin karşısındaki duvara ‘Son imparatorlar’ olarak adlarını yazdığı devre arkadaşlarından Ahmet Kılınç'ın yakınlarından geldi. Mehmet Ali Birlik'in şehit olduğu haberinin gelmesiyle birlikte askere uğurlandıkları sırada çekilen fotoğraflara bakan Ahmet Kılınç'ın ailesi, şehit askerin, ailesiyle birlikte ve babasıyla kol kola oynadığı sırada çektirdiği mutluluk pozlarını buldu.

Şehit Mehmet Ali Birlik'in, Söke garajından askere uğurlandığı sırada babası Cevdet Birlik ile oynarken, annesi Hatice Birlik, kız kardeşi Ayşe Öz ve diğer yakınlarıyla birlikte çektirdiği son fotoğraftaki mutluluğu en değerli anı olarak kaldı.

FOTOĞRAF AİLEYE HEDİYE EDİLECEK

Ahmet Kılınç'ın ağabeyi Murat Kılınç, şehit askerin yolcu edilmesi sırasında köyde ve garajda çektiği son fotoğrafları onların varlığından haberleri olmayan acılı ailesine vereceğini, ayrıca birlikteki son pozlarını ise, büyütüp, bastırarak, duvara asmaları için hediye edeceğini söyledi.

Haberin Devamı

BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Konur Köyü yakınlarında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen jandarma er 21 yaşındaki Mehmet Ali Birlik'in Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Karacahayıt Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü.  
        
BABA CEVDET BİRLİK RÜYASINDA GÖRDÜ

Acılı baba Cevdet Birlik, bir gün önce rüyasında eve gelen bir subayın, “Oğlunuz şehit oldu” sözüyle uyandığını anlatırken, “Bunu her an yaşayabileceğimizi biliyorduk. Ama artık bu terör bitmeli, başka acılar yaşanmamalı” dedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Aktütün Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Er Mehmet Ali Birlik'in, Söke'ye bağlı Karacahayıt Köyü'ndeki ailesine acı haber ulaştı. Söke'nin 22'nci şehidi olan 89/4 tertip Mehmet Ali Birlik'in henüz 7 aylık asker olduğu, Hatay'ın Serinyol İlçesi'nde acemi birliğini tamamladıktan sonra Aktütün Karakolu'na dağıtımı yapıldığı bildirildi.

'ANNEM BİZİM İÇİN DUA ETSİN'

ehit Birlik'in 2 gün önce köydeki babası Cevdet Birlik'i arayarak, “Baba, anneme söyle akşama operasyona katılacağım. Bizler için dua etsin” dediği öğrenildi. Bu konuşmanın olduğu gece, rüyasında evlerine gelen bir subayın “Oğlunuz şehit oldu” sözüyle uyandığını anlatan gözü yaşlı baba Cevdet Birlik, “Bunu her an yaşayabileceğimizi biliyorduk. Oğlumuz askere gittiğinden bu yana eşime ‘Bu şehit acısını her an yaşabiliriz’ diyordum. Sonunda oldu” diye konuştu.

Gece eve gelen askeri personelin verdiği acı haberle yıkılan baba Birlik, “Oğlum daha çok gençti. 20 Temmuz'da yeğeninin sünnet törenine katılmak istiyordu.
Sık sık son günlerde izne gelme isteğini bizle paylaşıyordu. Artık bu terör bitmeli, başka acılar yaşanmamalı” dedi.

Gözü yaşlı anne Hatice Birlik de 7 ay önce oğlunu güle oynaya gönderdiği askerden şehit haberinin gelmesiyle yıkıldıklarını söylerken, “21 yaşına kadar oğlumu yetiştirdim. Bu acıyı yaşamak için miydi tüm bunlar?” diye isyan etti.

'SON İMPARATORLAR'

Haberin Devamı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında PKK’lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Er Mehmet Ali Birlik'in cenazesi, birliğindeki törenin ardından askeri uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na, oradan da helikopterle Aydın'ın Söke İlçesi'ne bağlı Karacahayıt Köyü'ne getirildi.

Cenaze aracına konulan şehit askerin cenazesi son kez baba evine getirildi. Geçen Şubat ayında dağıtım iznine geldiği evinden umutla ayrılan şehit Mehmet Ali Birlik, bu kez Türk Bayrağı'na sarılı tabutla evine veda etti. Baba Cevdet Birlik, taziyeleri, şehit oğlunun birlikte askere gittiği devre arkadaşlarının ‘Son imparatorlar’ olarak isimlerinin yazılı olduğu duvar dibinde kabul etti.

8 BİN KİŞİ UĞURLADI

Aileyi, Aydın Vali Yardımcısı Mehmet Zeki Koçberber, Tugay Komutanı Tuğgenaral Mustafa Özsoy, askeri yetkililer ile vatandaşlar yalnız bırakmadı. Cenaze bir süre omuzlarla taşındıktan sonra cenaze aracıyla mezarlık alanına götürüldü. Şehit annesi Hatice Birlik'te cenaze aracının önüne oturdu.

Haberin Devamı

Şehit Mehmet Ali Birlik'in tabutu bir kez daha askerlerce omuzlara alındığı sırada anne Hatice Birlik oğlunun resmini eline alıp öptükten sonra tabutun önünden gururla yürüdü. Anne Hatice Birlik, “Oğlum usta birliğine giderken, ‘Anne ben 7 cihana yeterim. Ama şehit olacağıma inanıyorum’ demişti. Onun acısını yüreğime gömüyorum. Komutanlarına söz verdim. Komutanlarına söz verdim. Dik duracağım. Bütün askerler artık benim birer evladım” dedi.

Şehit askerin cenaze törenine 950 nüfuslu köyde yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Kılınan cenaze namazının aradından Mehmet Ali Birlik'in cenazesi köy mezarlığında gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!