İstanbul’un 8 bin yıllık tarihi SSM’de

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un 8 bin yıllık tarihi SSM’de
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2010 00:00

Dünyanın en dinamik kentlerinden biri olan İstanbul’un gizemini ortaya koyan ve 1983’teki Anadolu Medeniyetleri Sergisi’ni bile gölgede bırakan, ‘Efsane İstanbul / Bir Başkentin 8000 Yılı’ başlıklı sergi, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) açıldı.

Müze Müdiresi Dr. Nazan Ölçer açılışta yaptığı konuşmada, “Bu sergi hayalimdeki en önemli projelerden biriydi. Bir bakıma, İstanbul’a olan gönül borcumu bu sergiyle ödüyorum” dedi.

Sergi 4 Eylül’e kadar açık

‘Efsane İstanbul / Bir Başkentin 8000 Yılı Sergisi’nin en temel özelliği, dünyanın muhtelif yerlerinden ilk kez koleksiyon dışına çıkarılmasına izin verilmiş birbirinden nadide eserlerin yer alması. Öyle ki, Haçlı Seferi sırasında Vatikan’a götürülmüş ve bugüne kadar sadece uzmanlar tarafından görülebilen eserler de dahil buna, İstanbul Rum Patrikhanesi’nin veya Heybeliada Ruhban Okulu’nun yine ilk kez görülecek iki ikonası da.
Sergideki asıl amaç, neredeyse tarih boyunca hiçbir zaman toplu göç vermeyen, buna mukabil her geleni kabul edip bünyesinde eriten bir kentin insan ve zihin malzemesini gözler önüne sermek. Türkiye tarihinin bu en büyük sergisi 4 Eylül’e kadar açık kalacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!