Dönüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Dönüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2010 21:48

İsrail'in Gazze'ye yardım konvoyuna düzenlediği kanlı operasyonun ardından yaralanan iki kişiyi taşıyan Sağlık Bakanlığı'nın ambulans uçağı Ankara'ya indi.

Haberin Devamı

TAKSİM'DE YÜZLERCE KİŞİ TOPLANDI


İçerisinde iki yaralının bulunduğu Sağlık Bakanlığı´na ait ambulans uçak Ankara'ya indi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ da yaralıları karşılamak için Etimesgut Havaalanına geldi.

Bakan Akdağ, yaralıların uçaktan indirilmesinden önce yaptığı açıklamada uçakta biri Türk diğeri irlanda vatandaşı iki yaralının bulunduğunu söyledi. Uçağın saat 21.20'de Tel Aviv'den havalandığını belirten Bakan Akdağ, "Uçakta iki yaralı var. Bunlardan biri Türk vatandaşı İmdat Avcı, diğeri ise bir İrlanda vatandaşı. Yaralıları alarak Atatürk Eğitim Hastanesine götüreceğiz. İki askeri uçak da biri 9 diğeri 8 yaralı yolcu aralak 22.45'te yola çıktılar. Muhtemelen 01.00 ile 00.30 arasında Türkiye'ye inecekler" dedi.

Bakan Akdağ iki yaralının genel durumlarının yolculuğu kaldıramayacığı için İsrail'de bırakıldığını söyledi. Akdağ, "Onların da durumlarını takip ediyoruz. Yolculuga elverişli hale geldikleri ilk anda onları da Türkiye'ye getireceğiz" dedi.

Haberin Devamı

YAZILI AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada ise  18'i Türk, 1'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 19  yaralı ve hayatını kaybeden 9 kişi  ile 450 civarında  gönüllü ülkemize getirildiğini açıkladı.

Yapılan yazılı açıklama şöyle,  ´Başkanlığımızca;  Genelkurmay Başkanlığı,  Dışişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında sağlanan koordinasyon sonucu, 18'i Türk, 1'i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 19  yaralı ve hayatını kaybeden 9 kişi  ile 450 civarında  gönüllü ülkemize getiriliyor. İsrail'de çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaralı  vatandaşlarımızdan ülkemize nakli için  durumu uygun olan 19 kişi, resmi işlemlerinin   tamamlanmasının ardından,   Başkanlığımız koordinasyonunda Tel Aviv'e gönderilen 3 adet ambulans uçakla ülkemize getirilmektedir.  Genelkurmay  Başkanlığı'na ait  2 ambulans uçağımız  ise  17 yaralıyı alarak saat  22.45'de hareket etmiştir. Nakil için durumları uygun olmayan  2 yaralı vatandaşımızın tedavilerine İsrail'de devam edilecektir.

Haberin Devamı

Yaralılar,  ilk etapta  Sağlık Bakanlığı'na bağlı Ankara  Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilecek olup, sağlık durumlarına göre   bilahare Ankara'daki çeşitli  hastanelerde tedavi altına alınacaktır. Ayrıca,  kısa süre içerisinde İsrail'den hareket edecek THY'na  ait 3 adet uçak ile de 450 civarında  gönüllü ülkemize dönecek  olup, uçaklar İstanbul Atatürk Havaalanı'na inecektir. Gönüllülerin yanı sıra, İstanbul'a gelecek olan uçaklarda saldırıda  hayatlarını kaybeden 9 kişinin de cenazeleri getirilecektir.´


TAKSİM'DE YÜZLERCE KİŞİ BEKLİYOR

İsrail'den Türkiye'ye gelecek kafileyi İstanbul'da Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup karşılayacak. Taksim'de toplanan binlerce kişi de bir karşılama töreni düzenleyecek. Son edinilen bilgilere göre, Tel Aviv'den havalanan 9 yaralıyı taşıyan ikinci uçak da yolda.

 

Haberin Devamı

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇECEKLER

 

Öte yandan Mavi Marmara gemisinde yaralananların "İsrailli askerler bize suya benzer bir içecek içirdiler" iddiaları üzerine İstanbul'a gelen uçaktan inenler, kontrol için önce Adli Tıp Kurumu'na götürülecek. Burada yapılacak kontrollerin ardından yolcuların Taksim'e geçmesi bekleniyor.

 

5 UÇAK DAHA YOLA ÇIKTI

 

İsrail yardım filosuna baskında öldürülen 9 kişinin cenazesiyle, 503 aktivisti taşıyan toplam 5 uçağın, Türkiye ve Yuinanistan'a hareket ettiğini açıkladı.
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sabine Haddad, 1 uçağın daha, kalan diğer aktivistleri taşımak üzere ilerleyen saatlerde havalanacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!