Tekirdağ ve Edirne'de deprem

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağ ve Edirnede deprem
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2010 09:13

TEKİRDAĞ'ın Malkara İlçesi'nde Richter ölçeğine göre 4.3, Edirne'nin İpsala İlçesi’nde ise 3.6 büyüklüğünde depremler oldu. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, depremin can ve mal kaybına neden olmadığını söyledi.

Haberin Devamı


TEKİRDAĞ VE EDİRNE'DE DEPREM KORKUTTU / WEB TV

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi, Malkara'daki depremin saat 08.10’da kaydedildiğini açıkladı. Depremin yerin 12 kilometre derinliğinde olması nedeniyle Malkara'nın yanı sıra Hayrabolu, Şarköy ve Tekirdağ merkezde de hissedildi.

Malkara Kaymakamı Salih Yüce, depremin merkez üssünün ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Şahin Köyü olduğunu belirterek, “Deprem bu sabah ilçemize bağlı Şahin Köyü'nde meydana gelmiştir. 4.3 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Ancak ilçemizde can ve mal kaybı meydana gelmedi” dedi.

Bu depremin ardından saat 08.13'te bu kez Edirne’nin İpsala İlçesi İbriktepe Köyü’nde yerin 6.7 kilometre derinliğinde Richter ölçeğine göre 3.6 büyüklüğünde bir sarsıntı oldu. İki deprem korkuya neden olurken, ilk belirlemelere göre can veya mal kaybı olmadı.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ve Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü ekiplerinin depremin olduğu Şahin Köyü'ne gönderildiğini can veya mal kaybı bulunmadığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!