CHP lideri Baykal: Açlık grevini bırakın

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Baykal: Açlık grevini bırakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 12:09

CHP genel başkanlığından istifa eden Deniz Baykal, açlık grevi yaparak göreve dönmesini isteyen CHP'li gençlerden grevi bırakmalarını istedi.

Haberin Devamı

İSTİFADAN SONRA İLK KEZ EVİNDEN ÇIKTI / WEB TV

 

BAYKAL "AÇLIK GREVİNİ BİTİRİN" DEDİ / FOTO GALERİ

 

İstifasının ardından ilk kez evinden çıkan Baykal, konutunun bulunduğu  sitenin önüne çadır kurarak açlık grevi yapan CHP'lileri ziyaret etti.

 

"BU BİZİM YÜREĞİMİZİ PARÇALIYOR"            

   

Deniz Baykal, burada yaptığı açıklamada, gençlerin partiyle ilgili eylem  ortaya koymasının en doğal hakları olduğunu belirterek, parti ve ülke sorunları  konusunda hukuka saygılı bir şekilde düşüncelerini ifade edebileceklerini  söyledi.

Baykal, “Sizden ricam, lütfen bu eylemi açlık greviyle desteklemeyin.  Buna gerek yok. Açlık grevi doğru, iyi bir yöntem değil. Bunu bırakın rica  ediyorum. Derhal açlık grevine son verin. Bu bizim yüreğimizi parçalıyor. Bu  desteğinizi büyük bir ödül olarak görüyorum. Benim için, parti için, Türkiye'nin  geleceği için çok önemli” dedi.

CENAZEYE KATILDI

 

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanlığından istifasının ardından  bugün ilk kez evinden çıkan Deniz Baykal, eski CHP milletvekili Oya Araslı'nın  annesi Nadice Tezel'in (95) cenaze törenine katıldı.

Baykal, cenaze töreni için Kocatepe Camisi'ne gelişinde aracından sokağın  başında indi.
Camiye yürüyerek giden Baykal'a basın mensuplarının soru sormak istemesi  nedeniyle izdiham yaşandı. Yürüyüşü sırasında bir vatandaş, Baykal'a “Aslan  geliyor, senin için ölürüz” diyerek seslendi ve sarıldı.

Deniz Baykal'ı caminin kapısında, 22-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak  olağan kurultayda isimleri genel başkan adayları arasında geçen Genel Başkan  Vekili Cevdet Selvi ve grup başkanvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkı Süha Okay  ile partililer karşıladı.

Baykal, gazetecilerin ısrarlı sorularını yanıtsız bırakarak camiye girdi.  Camiye girerken partililer tarafından alkışlanan Baykal, cenazelerin bulunduğu  bölüme basın mensuplarının yoğun ilgisi nedeniyle güçlükle ilerledi. Bu sırada  cami avlusunda bulunan diğer cenaze sahipleri arasındaki bazı kişiler basın  mensuplarına yaşanan izdiham nedeniyle tepki gösterdiler.

BASIN ORDUSU İZLEDİ

 

Haberin Devamı

Cami avlusundan geçerken de bazı partililer tarafından alkışlanan  Baykal'ın cenazenin başına geçerek Oya Araslı'ya başsağlığı dilediği sırada  görüntü almak isteyen basın mensuplarının oluşturduğu yoğunluk da cenaze  sahiplerinin tepkisine neden oldu.

Cenazeye, CHP yöneticileri, milletvekilleri ve Araslı'nın yakınları  katıldı.

Cenaze namazının kılınmasının ardından Baykal'ın camiden çıkışında  gazetecilerin ısrarlı soru talepleri sırasında da kargaşa yaşandı.

Bu arada, CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu,  cami girişinde Baykal'ın gelişini beklerken gazetecilerin genel başkan adaylığı  konusundaki sorularını, yorum yapmak istemediklerini söyleyerek yanıtsız  bıraktılar.

 

ÖZYÜREK YOK

 

Haberin Devamı

CHP üst yönetiminin tam kadro katıldığı cenaze töreninde dünkü açıklamalarıyla tartışma yaratan Mustafa Özyürek’in cenazede olmaması dikkat çekti.


Törene Önder Sav'la birlikte gelen Baykal cenazenin ardından aracına yalnız binerek camiden ayrıldı.

 

GAZETECİLERİ ATLATTI

 

Deniz Baykal, TBMM'nin Güvenlik Caddesi  kapısından giriş yaptıktan sonra Dikmen kapısından çıkarak gazetecileri atlattı.

Deniz Baykal, Kocatepe Camisi'ndeki Oya Araslı'nın annesi Naciye Tezel'in  cenaze töreninin ardından TBMM'nin Güvenlik Caddesi kapısından giriş yaptı.
Baykal'ın içinde bulunduğu aracı takip eden gazetecilerin Meclise  girişine izin verilmedi. Baykal'ın, Meclisin Dikmen Kapısı'ndan çıkarak  gazetecilerin kendisini takip etmesini önlemiş oldu.

EVİNE DÖNDÜ

Haberin Devamı

Cenaze törenine katıldıktan sonra Kocatepe Camisi'nden ayrılan ve  peşindeki gazetecileri atlatan eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, evine geldi.

Yaklaşık 2 saat gazetecilerin nerede olduğuna dair bilgi edinemediği  Baykal, saat 16.00 sıralarında Beysukent Angora evlerindeki ikametine geldi.

TÜBİTAK: BİZE TALEP GELMEDİ

TÜBİTAK'a, CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a ait olduğu iddia edilen görüntülerin incelenmesi yönünde bir başvurunun ulaşmadığı öğrenildi.

TÜBİTAK yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün itibarıyla görüntülerin incelenmesi için kuruma yapılmış bir başvuru bulunmuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!