Japon turiste tecavüze 12 yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Japon turiste tecavüze 12 yıla kadar hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 15:47

SULTANAHMET'te tanıştığı Japon turist Yoko T.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nca hakkında soruşturma başlatılan halı dükkanı sahibi Ümit M. hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianame’de Ümit M. hakkında 7 yıldan 12 yıla kadar kapis cezası istendi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Tekirdağ tarafından hazırlanan iddianameye göre, mağdur Yoko T., tatil amacıyla 4 Mart 2010'da erkek arkadaşı Yusuke H. ile Türkiye'ye geldi. 7 Mart 2010'da Sultanahmet'te dolaşan çift, halı dükkanında çalışan İlhan ile tanıştı. Bu kişi kartvizitini verip çifti çay içmek için iş yerine davet etti. Davete uyarak dükkana gelen Yoko T. ve erkek arkadaşı burada iş yeri sahibi olan şüpheli Ümit M. ile tanıştı. Daha sonra içilen çayın ardından hep birlikte yemek için dışarı çıktılar. İşyeri sahibi Ümit M., Yoko T. ve Yusuke H. saat 19.30 sıralarında halıcı dükkanına geri döndüler. Binanın 3. katındaki yazıhaneye çıktıklarında, burada bekleyen Jimi isimli kişi de kendilerine katıldı. Dört kişi sohbet ederek içki içtiler.

ÖNCE MASAJ SONRA İLİŞKİ

Bir süre sonra Yusuke H. ve Jimi eğlenmek için işyerinden ayrılınca Yoko T. ve Umit M. odada yalnız kaldılar. Yoko T.'nin ifadesine göre, kendisine masaj yapan ve vücudunu okşayan Ümit M., iki kez tecavüz etti. Ümit M. ise tecavüz iddialarını reddetti ve ilişkinin gönül rızası ile olduğunu söyledi.

7 DAKİKADA TECAVÜZ ETTİ

Olayın yaşandığı odada bulunan kamera kayıtlarına el koyan savcılık, görüntüleri bilirkişiye gönderdi. Daha sonra hazırlanan bilirkişi raporuna göre, ilk ilişkide herhangi bir zorlama tespit edilmediği, ancak kamera kayıtlarının ilerleyen bölümünde saat 01.03 ile 01.10 saatleri arasında zorlama tespit edildiği anlatıldı. 7 dakikalık bu arada Ümit M., Japon turistin dışarı çıkmasını engellediği, güç kullanarak içeriye çekip yere düşürdüğü ve Yoko T.'nin de direnmesine rağmen ikinci kez ilişkiye girildiği ifade edildi.

Bu görüntülerin savcılığa ulaşması üzerine şüpheli Ümit M.'nin yeniden ifadesi alındı. Suçlamaları yine kabul etmeyen Ümit M. tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edildi. Ancak mahkeme tutuklama istemini reddetti.

12 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Kamera kayıtlarından ikinci ilişki öncesi şüphelinin müştekiye zor kullandığının sabit olduğuna karar veren savcı Zülfikar Tekirdağ, “Nitelikli cinsel saldırı" suçundan dava açtı. 7 yıldan 12 yıla kadar hapsi istenilen Ümit M.'nin yargılanmasına önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!