'Taksim tarihi bir bayram yaşıyor'

Güncelleme Tarihi:

Taksim tarihi bir bayram yaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2010 13:02

İstanbul gerçekten tarihi bir gün yaşıyor. 32 yıl sonra yüz binler Taksim'de 1 Mayıs bayramını kutluyor. Bu tarihi günü yaşayan herkes kendi talebini duyurmak istiyor. hurriyet.com.tr editörü İrem Köker sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişiyle birlikte yürüdü.

Haberin Devamı

TAKSİM'DE BAYRAM HAVASI YAŞANIYOR / Foto Galeri

 

Sabahın erken saatlerinde toplanma noktalarında buluşan 100 binlerce kişi saatin 11:00 olmasıyla Taksim'e doğru yürüyüşe geçti. Güvenlik önlemleri 'SIKI' ancak alana gelenleri rahatsız etmeyecek boyutta. Alana giriş yapılan aramanın ardından sağlanıyor.

 

Meydanda şarkılar çalınıyor ve sloganlar atılıyor. Özetle Taksim Meydanı tarihi bir bayram yaşıyor.

 

Meydandaki yüz binler içinde her çeşit insan görmek mümkün. Gruplar ve sendikalar, hazırladıklari pankart ve dövizlerle meydanı adeta bir panayır yerine çevirmiş durumda.

 

Haberin Devamı

İstanbul'da hafta boyunca esen rüzgarın da etkisini yitirmesiyle sıcak hava da katılımı arttıran bir etken. Meydana gelen herkes talebini duyurmak istiyor.

 

Örneğin; sinema yazarları 'Emek Sineması kapatılmasın' derken, aralarında ünlülerin de bulunduğu sinema sektörü çalışanları da İş Yasası'nın çıkmasını talep ediyor.

 

Mor Çatı Kadınlar Derneği kadın haklarının düzeltilmesi için bağırıyor. Eşcinseller, seslerini duyurmaya çalışıyor.

 

Türk Tabipler Birliği, parasız eğitim, parasız sağlık talebini dile getiriyor. Devrimci gençlik ise 'Taksim zaferdir, yaşasın 1 Mayıs' pankartı taşıyor.

 

1977 katliamında ölenlerin resimleri ellerde. Yüz binler bir yandan 32 yıl sonra Taksim'e ulaşmanın sevincini yaşarken, 1977'de yaşananların aydınlatılmasını istiyor.

 

Sendikaların önderliğinde meydandan yükselen ortak mesaj ise hem çalışma hem de yaşam şartlarının iyileştirilmesi.

 

Haberin Devamı

Başta da dediğimiz gibi bayram havasında olağanüstü ve tarihi bir gün yaşıyor bugün İstanbul.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!