Trenlerin yerini modern sanat aldı

Güncelleme Tarihi:

Trenlerin yerini modern sanat aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2010 00:00

Uzun yıllar terk edilmiş halde bırakılan Cer Atölyeleri, bambaşka bir çehreyle Ankara’nın ilk modern sanat merkezi oldu. Cer Modern’in 11 bin 500 metrekareye ulaşan kapalı alanlarında sergi ve fotoğraf galerileri, müze mağazası, konferans salonu gibi başkente yakışır pek çok sanat mekânı yer alıyor.

ÖNCE Devlet Demiryolları bakım atölyesi, sonra da hâl olarak hizmet veren, uzun yıllar da terk edilmiş halde bırakılan Cer Atölyeleri, bambaşka bir çehreye bürünerek Ankara’nın ilk modern sanatlar merkezi oldu.

“Cer Modern” adıyla Başkentin kültür sanat yaşamına yeni bir boyut katacak mekân, 4 bin 500 metrekareyle Türkiye’nin tek parçalık, en büyük sergi salonuna sahip. Yapımını Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TÜRSAB) üstlendiği Cer Modern’in 11 bin 500 metrekareye ulaşan kapalı alanlarında sergi ve fotoğraf galerileri, müze mağazası, konferans salonu, sanatçı rezidansları, heykel park alanları ve cafe bulunuyor.

Başbakan açtı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle önceki gün açılışı yapılan mekanın ilk sergisi de işkadını Ebru Özdemir’e ait koleksiyon oldu.

Limak Holding Yönetim Kurulu üyesi Özdemir’in kişisel koleksiyonundan seçilmiş 133 eser “Sonsuz” teması ile sanatseverlerle buluştu. Cer Modern Sanatlar Merkezi’nde kültür ve sanat meraklılarının aradıklarını bulabilecekleri bir sanat kitaplığı da kurulacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “1-2 ay içinde mükemmel bir kitaplık burada sanat araştırmacılarının hizmetinde olacak” dedi.

Kitaplıktaki kitaplar, İş Bankası, Yapı Kredi, TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çeşitli yayın birimlerinin katkılarıyla hazırlanacak. Merkezin dış mekanının açık hava sineması olarak kullanılması planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!