15 günlük Aleyna öksüz kaldı

Güncelleme Tarihi:

15 günlük Aleyna öksüz kaldı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 09, 2010 13:04

Elazığ'da dün sabaha karşı meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 51 kişi hayatını kaybetti. Depremin vurduğu Kovancılar İlçesi’ne bağlı 5 köy yaralarını sarmaya çalışıyor. Kerpiç evlerin yerle bir olduğu deprem bir çok çocuğu yetim ve öksüz bıraktı. Onlardan biri de 15 günlük Aleyna.. Deprem sırasında annesi ve ninesinin cansız bedenlerinin arasında kalan Aleyna sağ kurtuldu.

Haberin Devamı

DEPREMİN ARDINDAN BU GÖRÜNTÜLER KALDI / Foto Galeri

İŞTE DEPREM SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV

Depremin vurduğu Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'nin başta Okçular Köyü olmak üzere Yukarı Demirci, Kayalı, Göçmezler ve Yukarı Kanatlı Köyü'nde depremzedeler yaralarını sarmaya çalışıyor.

Depremzedeler yıkık dökük evlerin arasında kurulan çadırlarda soğuğa rağmen yaşam mücadelesi veriyor. Kızılay'ın kurduğu çadırlara yerleşen aileler, bütün olumsuz koşullara rağmen temiz bir yaşam sürdürmek için büyük bir özen gösteriyor. Dünden bu yana askerler tarafından kurulan seyyar mutfak ile vatandaşlara çorba, yemek ve çay dağıtıldı.

VATANDAÅžLAR ENKAZDAN EÅžYALARINI TAÅžIYOR

 

Haberin Devamı

Köyde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte depremzedeler çadırların önünde yaktıkları ateÅŸte yemeklerini yapıp çocuklarının karnını doyurduktan sonra yıkılan ve kullanılamaz hale gelen evlerinde kalan eÅŸyalarının peÅŸine düştü. Büyük kısmı yıkılan ve büyük bir tehlike arz eden evlerine canları pahasına kadın, çoluk-çocuk giren köylüler depremden arta kalan eÅŸyalarını elele vererek çadırlara taşıdı.Â

15 GÃœNLÃœK ALEYNA SAÄž KURTULDU

15 gün önce doğan ve annesi Melike Kibar tarafından görmeleri ve sevmeleri için Okçular köyündeki dedesi ve ninesi Kibar Yüksel'in yanına getirilen minik Aleyna'yı üşümemesi için annesi onu gece yattığı odada kendi ve ninesi arasında uyuttu. Depremde yıkılan evde Kibar Yüksel ile yanında bulunan kızı Melike yaşamını yitirirken, aralarında uyumakta olan 15 günlük Aleyna ise sarsıntı sırasında ikisinin arasına sıkışınca üzerlerine düşen tavan direklerinin altında kalmaktan kurtuldu.

 

ENKAZDAN 11 KİŞİ KURTARDI

 

Yukarı Demirtaş Köyü'nde yaşayan 25 yaşındaki Turan Demirtaş ise depremde annesi Telli ve babası Keko Aydemir dahil olmak üzere 11 kişi kurtardığını söyledi. Kareteci olan Demirtaş, depremde evlerinin yıkıldığını belirterek, "Büyük bir gürültü sesi ile uyandım. Evde ne varsa hareket ediyordu. O sırada odamın duvarı çöktü. Bulduğum bir boşluktan kendimi dışarı attım. Evin kapısını açarak diğer odada olan anne ve babamın yanına gitmek istedim. Ancak demir kapı sıkıştığı için açılmıyordu. Kapıyı tekmelere kırıp açtım. Anne ve babamı kurtardıktan sonra evimizin karşısında yıkılan evlerden imdat diye bağırıyorlardı. Hemen onların yanınan gittim. Anne ve babamla birlikte toplam 11 kişi ankaz altından çıkardım" dedi.

 

Haberin Devamı

YAKINLARINI KAYBEDEN ÇOCUKLAR GÖZYAŞI DÖKÜYOR

 

Okçular Köyü'nde yaşamını yitirenlerin mezarlarına öğlen saatlerine doğru giden kadın ve çocuklar ise Kürtçe ağıtlar yakarak gözyaşı döküyor. Depremde kaybettiği halasının kızı olan Seher Karadağ'ın mezarına sarılan Zeynep Polat ile diğer yakınları ağlayarak, "Onu çok seviyorduk. Bir gecede deprem aldı bizden" dedi.

 

Depremde annesi Kibar (60), babası Davut(65) ile ağabeyinin eşi Melike Yüksel'i kaybeden Şemsettin Yüksel'de mezarlıkta gözyaşı dökenler arasındaydı. Depremde kaybettiği yakınlarının mezarına kapanan Şemsettin Yüksel'i diğer yakınları teselli etmekte güçlük çekti.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!