Gözaltıların ortak noktası darbe planları

Güncelleme Tarihi:

Gözaltıların ortak noktası darbe planları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 13:04

Bugün gözaltına alınan komutanlar iki ayrı dönemde tasarlandığı öne sürülen darbe planlarıyla suçlanıyor. Kuvvet Komutanları 2003'te, ordu komutanları ise yakın tarihte darbe planlamakla itham ediliyor...

Haberin Devamı

Bugün başlayan gözaltı fırtınası eski kuvvet komutanlarına da ulaştı. Gözaltına alınan kuvvet komutanlarının ortak özelliği ise aynı dönemde görev yapmış olmaları.
Eski Hava Kuvvetleri Komutanı E. Org. İbrahim Fırtına ve Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı E. Ora. Özden Örnek 2005 yılında emekli edilmişlerdi.
Örnek, ona ait olduğu öne sürülen 2003-2004 yıllarına ait günlüklerde o yıllarda tasarlanan darbe planlarını kaleme almıştı.  Örnek darbe planlarını da günlükleri de yalanlamıştı. Polis kriminal incelemesinde Örnek’e ait olduğu ortaya çıktı. Ancak Örnek asla iddiaları kabul etmedi.

"PLANLAYAN ERUYGUR"

Em. Org. Hilmi Özkök’i de görevden indirmeyi kapsadığı öne sürülen darbe planlarını dönemin Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur’un planladığı belirtiliyordu.
Kara, Hava ve Deniz kuvvet komutanlarının destek verdiği ileri sürülen planla ilgili Hilmi Özkök de ifade vermişti. Özkök, bilgisi olduğunu ancak elinde belge olmadığını söylemişti.
İddialara göre Özkök’e son anda dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı destek verdi. Böylece darbe planı uygulanamadı.
Eruygur, Ergenekon soruşturması kapsamında geçen yıl tutuklanmış daha sonra da tahliye edilmişti.

ARALIK'TA İFADE BUGÜN GÖZALTI

Yalman, Fırtına ve Örnek Aralık 2009’da Beşiktaş’taki adliyeye gelerek Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara darbe iddialarıyla ilgili ifade vermişti.
Bugün ise Fırtına ve Örnek gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Bugün gözaltına alınan Emekli Org. Ergin Saygun ve Çetin Doğan ise 1. Ordu Komutanlıkları yaptı. İkili yakın dönemde ortaya atılan başka bir darbe planlarını yürütmekle suçlanıyor. Balyoz adı verilen planın darbe ortamı hazırlamak için tasarlandığı öne sürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!