Emekli Org. Doğan'ın gözaltı muamması

Güncelleme Tarihi:

Emekli Org. Doğanın gözaltı muamması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2010 10:42

Balyoz Darbe Planı iddiasıyla ilgili, İstanbul'da eski 1.Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan ile emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin evlerinde polis ekipleri tarafından arama yapıldı. Arama sonrası emekli Orgeneral Çetin Doğan gözaltına alındığı iddia edildi ancak bu iddia Doğan'ın avukatı tarafından yalanladı. Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen, "Doğan şu anda evinde" dedi. Avukatının bu açıklamasının ardından ise Doğan hakkında gözaltı kararı çıktı.

Haberin Devamı


Balyoz Darbe planının hazırlayıcısı olmakla suçlanan Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Org. Çetin Doğan’ın evinde arama başladı haberleri gündemi sarstı. 
Sabah saatlerinde Anadolu Ajansı’nın haberi duyurmasının ardından Saygı Öztürk’ün ulaştığı Doğan’ın eşi Nilgül Doğan ise aramayı yalanladı. Doğan, lojmanda olduğunu ve arama için gelen giden olmadığını belirtti. Mersin’deki yazlıklarında arama yapıldığı iddialarına ise bu kentte gayri menkulleri olmadığı yanıtını verdi. Öğle saatlerinde ise Doğan´ın Bodrum Yenimahalle'deki villasında arama başlatıldığı öğrenildi. Polisler evin içinde, bahçesinde ve müştemilatlarında arama başlattı. Emekli Tuğgeneral Süha Tanyeli'nin ise evinde yapılan arama sürüyor...

Haberin Devamı

Evinde yapılan aramanın ardından Çetin Doğan'ın gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü iddia edildi ancak bu iddia doğrulanmadı.

 

AVUKATINDAN GÖZALTI İDDİASINA YALANLAMAHürriyet


Çetin Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, sadece arama kararı olduğunu, başka yakalama veya gözaltı şeklinde bir karar olmadığını ifade etti. Ülgen polisin yaptığı aramının ardından Çetin Doğan’ın emniyet müdürlüğüne götürüldüğü yönündeki iddiaları da yalanladı. Ülgen Doğan’ın evinde olduğunu söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen yazıda “Eldeki mevcut delillerle birlikte yapılacak aramada yeni delillerin bulunması hakinde yakalama emrinin gerçekleşmesine” şeklinde bir yazı var.

Hem Bodrum hem de İstanbul’da yapılan aramalarda herhangi bir delil veya suç unsuru bulunmuş değil.

Sayın Çetin Doğan evinde otururken yakalandığı ve gözaltına alındığı söyleniyor. Bunu anlamak mümkün değil.

Ancak Ülgen, daha sonra "Doğan hakkında yeni bir yakalama kararı olduğunu öğrendik" dedi. Avukatının bu açıklamasının ardından Doğan hakkında gözaltı kararının çıktığı öğrenildi.

BALYOZ DARBE PLANI

Haberin Devamı

Taraf Gazetesi darbeye ortam hazırlamak amacıyla yeni bir eylem planı iddiasını ortaya atmıştı. "Balyoz Güvenlik Harekat Planı" adı altında "Çarşaf", "Sakal", "Oraj" ve "Suga" adı verilen planlara göre, Beyazıt ve Fatih camilerinde cuma günü bombalı saldırılar düzenlenecek, Ege'de Türk jeti düşürülecek, AK Parti aciz gösterilmeye çalışılacaktı.

Kaos ortamı sonunda 11 sayfalık 'Balyoz planı' hayata geçirilecekti. Gazetenin haberine göre, dönemin 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan yönetimindeki askerler, darbeye direnebilecek 200 bin kişiyi stadyumlara doldurmayı planlıyordu. Hatta, darbe kabinesi bile hazırlanmıştı. Planda imzası bulunduğu iddia edilen Orgeneral Doğan, "TSK'da her kademede mevcut planları gözden geçirmek üzere harp oyunu, plan tatbikatı ve seminerler yapılması doğal bir uygulamadır" demişti.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, "1'inci Ordu Komutanlığı tarafından 5-7 Mart 2003 tarihleri arasında icra edilen Plan Seminerine ilişkin çeşitli iddialar ve değerlendirmeler medyada yer almaktadır. İddiaları, aklı ve vicdanı olan hiçbir kimsenin kabul etmesi mümkün değildir" ifadesini kullanmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!