BDP Genel Başkanı Çelik: Demokratik siyaset için demokratik katılım

Güncelleme Tarihi:

BDP Genel Başkanı Çelik: Demokratik siyaset için demokratik katılım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2010 14:46

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Genel Başkanı Demir Çelik, “Çözümün adresi demokratik siyaset için demokratik katılım” dedi.

Haberin Devamı

Çelik, BDP'nin Ahmet Taner Kışlalı Salonu'nda düzenlenen 1. Olağanüstü Kongresinde yaptığı konuşmada, Kürtlerin yıllardır “özgürlük mücadelesi” verdiğini söyledi.

Sistemden beslenen siyasi partilerin halkların taleplerini karşılama şansının olmadığını savunan Çelik, “Açılım manipülasyondur, aldatmacadır, tasfiyedir” dedi. Çelik, çözümün adresinin “demokratik siyaset için demokratik katılım” olduğunu söyledi.
“Ceberut devletin zulmüne karşı eşitlik, adalet ve özgürlüğün BDP ile mümkün olacağını” öne süren Çelik, “AKP'nin yapmaya çalıştığı Kürtlerin örgütlü
mücadelesini tasfiyedir” dedi.

Çelik, kapatılan DTP'nin son yerel seçimlerde pek çok belediye başkanlığını kazandığını, yüzlerce belediye meclis üyesinin seçilmesini sağladığını ifade ederek, “bunun toplumun açlığını duyduğu eşitlik, özgürlük ve adaleti sağladıkları için gerçekleştiğini” savundu.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu “Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması”na yönelik yürütülen soruşturma kapsamında göz altına alınan belediye başkanlarının kelepçelenmesini de eleştiren Çelik, “Bunun neresi adalet? Neresi özgürlük?” diye sordu.

“Kürtler adına örgütlü mücadeleyi sürdürenin adı DTP de olsa BDP de olsa fark etmiyor” diyen Çelik, “Demokratik Açılım” çalışmalarının partinin dağıtılmasının mücadelesi olduğunu öne sürdü.

Çelik, BDP'nin Türkiye'de asker ve sivil bürokrasiye rağmen yerel yönetimlerde iktidara geleceğini daha sonra da 70 milyonu kucaklayan sivil ve demokratik anayasayı yapan parti olacağını söyledi. Çelik, seçim sistemini ve Siyasi Partiler Yasasını değiştireceklerini, dile ve kültüre özgürlük tanıyan yasal düzenlemeler yapacaklarını da kaydetti.

TEKEL İŞÇİLERİNE DESTEK

Türkiye'de yaşanan pek çok sorunun altında yoksulluğun yattığını ifade eden Çelik, sistemin mağdurlarından birinin de emekçiler olduğunu belirtti.
Tekel işçilerinin taleplerinin aylardır “görmezden gelindiğini” öne süren Çelik, “Tekel işçilerinin taleplerini görmezden gelen Başbakan bu sorunu çözememe basiretsizliğini gösterirken demokrasi sorunun nasıl çözecek?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çelik, BDP olarak özlemlerinin toplumun demokratikleştirilmesini sağlayacak “siyasal aktör” olmak olduğunu da söyledi.
Bu arada Çelik'in konuşması sırasında kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk ile eski milletvekili Aysel Tuğluk salona geldi. Türk ve Tuğluk salondakilerden yoğun alkış aldı.

Kongreye Leyla Zana ve Irak'taki Kandil bölgesinden gelerek teslim olan ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan terör örgütü PKK üyelerinden bazıları ile bir grup Tekel işçisi de katıldı.

Girdikleri çatışmalarda ölen bazı teröristlerin adları salonda anons edildi ve katılımcılar tarafından alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!