Ağca kalabalıktan bayıldı

Güncelleme Tarihi:

Ağca kalabalıktan bayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 16:15

azeteci yazar Abdi İpekçi cinayeti ile iki ayrı gasp suçundan hüküm giyen Mehmet Ali Ağca tahliye edildi. Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın da aralarında bulunduğu grup Ağca'nın tahliyesini davul ve zurna eşliğinde kutladı. Muayene için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gönderilen Ağca'ya 'askerliğe elverişli değil' raporu verildi. Cezaevinden günlük spor kıyafetlerle çıkan Ağca, GATA'da takım elbiseli ve kravatlı görüntülendi. GATA'daki muayene sonucu Ağca'ya ''Askerliğe elverişli değil'' raporu verildi. GATA çıkışında kalacağı otele getirilen Ağca, gazetecilerin oluşturduğu izdiham ve arbededen bunalarak açıklama yapmadan odasına çıkartıldı.

Haberin Devamı

 

İZDİHAMDAN BASIN TOPLANTISI YAPAMADI         

İŞTE AĞCA'NIN İLK SÖZLERİ / WEB TV          

Mehmet Ali Ağca, pencerelerine siyah film çekilmiş minibüsle GATA'dan alınarak, Kavaklıdere'deki Sheraton Oteli'ne getirildi. Ağca'nın bir süre sonra otelin avlusunda minibüsün içinde bekleyerek basın açıklaması yapacağı belirtildi. Bu sırada otelin önündeki medya ordusundan oluşan gazetecilerin bir bölümü, yapılacak basın açıklamasını alabilmek için düzen oluşturdu. Ancak bazı gazeteciler minibüsün önünden ayrılmayınca büyük bir kargaşa yaşandı. Basın mensuplarının oluşturduğu izdiham sırasında Ağca ezilme tehlikesi geçirince, otelin içerisine alındı. Otelin diğer kapılarından da giriş yapmaya çalışan medya ordusu, Ağca'yı ablukaya aldı.  

Bu sırada avukatları, yanındaki yakınları ve otel personeli, Ağca’nın çevresinde güvenlik çemberi oluşturmaya çalışırken, arbede ile birlikte tartışmalar yaşandı. Bu sırada otelin önündeki saksılar devrilip, camlar kırıldı. Ağca buna rağmen İtalyanca ve İngilizce karışık birşeyler söyledi. Burada avukatları ve yakınlarının kolları arasında arbeden bunalıp fenalaşan Ağca'nın güçlükle odasına götürüldüğü gözlendi.

20 OCAK'TA BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

Avukatı Gökay Çağlaralp Gültekin, Mehmet Ali  Ağca'nın 20 Ocak Çarşamba günü bir basın toplantısı düzenleyebileceğini söyledi.

Gültekin, Ağca'nın kaldığı otelin giriş kapısında gazetecilere açıklama  yaptı.

Ağca'nın dinlendiğini ifade eden Gültekin, İstanbul'a gideceğine dair  söylentinin doğru olmadığını söyledi. “Biz buradayız. Muhtemelen ayın 20'sinde  bir basın toplantısı düzenleyecek kendisi” diyen Gültekin, “Sizin sorularınıza  cevap verecek. Nerede olacağını ben de bilmiyorum ama size haber vereceğiz. Büyük  ihtimal ayın 20'sinde bir basın toplantısı düzenleyecek, Ankara'da olacak” diye  konuştu.

Bir gazetecinin, “Neden İngilizce konuştu?” sorusuna Gültekin, “Onu  bilemeyeceğim, basın toplantısında siz sorarsınız” yanıtını verdi.

Bir başka gazetecinin, “Spekülasyonlara neden olabilecek şeyler söylemiş  olabilir. Ne söyledi?” sorusu üzerine Gültekin, “Bakın bunları biz cezaevi  girişinde dağıttık. Oradaki kağıtlarda ne söylediği yazıyor. Duydunuz 'Ben Tanrı  değilim', 'Ben Tanrı'nın oğlu değilim' dedi. Bildiğim kadarıyla bu kadar” diye  konuştu.

Gültekin, “Daha önce verilen sağlık raporu mu onaylandı, yoksa kendisine  başka bir rapor mu verildi?”  sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Bir önceki rapor geçersiz sayıldı. Yani bunu bir kontrol muayenesi de  sayabilirsiniz, yeni bir rapor da sayabilirsiniz. Herhangi bir tetkik yapılmadı,  yalnızca kontroller yapıldı. Tek tek odalara girip doktorlara muayene oldu, ondan  sonra Sağlık Kurulundaki doktorların karşısına çıktı ve de raporunu aldı.”

Raporda bulgunun ne olduğunun sorulması üzerine Gültekin, bir önceki  rapordaki teşhisin tekrarlandığını söyledi.

Otelin masrafının kim tarafından karşılandığının sorulması üzerine de  Gültekin, “Benim tarafımdan karşılanıyor, yeterli mi?” dedi.

Gültekin, Ağca'nın herhangi bir yabancı siyasi ile görüşüp görüşmediği  yönündeki bir soruya da “Olabilir tabii ki. Bunları basın toplantısında  kendisine sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

YEMEĞİ DIŞARDA YİYECEK

Otelin lobisinde yaşanan izdihamdan dolayı koltuk ve çiçeklerin zarar gördüğü öğrenildi. Ağca için mönüde herhangi bir değişiklik yapılmadığı ve akşam yemeğini otelde değik dışarıda yiyeceği öğrenildi.

HANGİ ODA NE KADAR?

Haberin Devamı

Standart oda : 265 euro + KDV

Club Oda:
221 euro

Suit oda:
464 euro

Kral Dairesi:
1620 euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!