Mehmet Ali Ağca tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ali Ağca tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2010 00:00

Gazeteci yazar Abdi İpekçi cinayeti ile iki ayrı gasp suçundan hüküm giyen Mehmet Ali Ağca tahliye edildi. Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın da aralarında bulunduğu grup Ağca'nın tahliyesini davul ve zurna eşliğinde kutladı. Muayene için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) gönderilen Ağca'ya 'askerliğe elverişli değil' raporu verildi. Cezaevinden günlük spor kıyafetlerle çıkan Ağca, GATA'da takım elbiseli ve kravatlı görüntülendi. GATA'daki muayene sonucu Ağca'ya ''Askerliğe elverişli değil'' raporu verildi.

Haberin Devamı

AĞCA'NIN TAHLİYESİNDEN FOTOĞRAFLAR

OTELDE İZDİHAM YAŞANDI

DÜNYA BASINI AĞCA'NIN TAHLİYESİNİ BÖYLE DUYURDU

DÜNYA AĞCA'NIN TAHLİYESİNİ BU FOTOĞRAFLARLA DUYURDU

İŞTE AĞCA'NIN PAPA'YI VURDUĞU AN / WEB TV

Ağca, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri eşliğinde araçlarla Ankara Ceza İnfaz Kurumları Kompleksi'nden ayrılarak askerlik muayenesi için GATA'ya gitti. Kampüs çevresindeki yol üzerinde bekleyen ve Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'nın da aralarında bulunduğu grup, konvoyun geçişi sırasında davul ve zurna eşliğinde sevinç gösterilerinde bulundu. Grup, Ağca'nın da içinde bulunduğu aracı konvoy halinde takip etti.

AĞCA İÇİN ÇÜRÜK RAPORU VERİLDİ

Ağca, cezaevinden sonra askerlik muayenesi için GATA'ya getirildi. Muayene sonucu Ağca'ya ''Askerliğe elverişli değil'' raporu verildi.

Haberin Devamı

Avukat Gökay Çağlaralp Gültekin, Mehmet Ali  Ağca'nın “askerliğe elverişsiz olduğu yönünde heyet kararı alındığını”  söyledi.

Ağca, tahliyesinin ardından Askerlik Şubesi'ne götürülmesi beklenirken polis eşliğinde Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA)  Ruh Sağlığı ve Hastalık Ana Bilim Dalı Başkanlığı'na getirildi. Burada saat 13.30'da sağlık kontrolüne giren  Ağca'nın, kontrollerin ardından polikliniğin arka kapısından çıkarıldığı  öğrenildi. Ağca'nın çıkışından önce kendisini getiren polis ekipleri de GATA'dan  ayrıldı.

Ağca'nın avukatı Gökay Çağlaralp Gültekin, Ağca'nın “askerliğe  elverişsiz olduğu yönünde heyet kararı alındığını” söyledi.

Bu arada, Ağca'nın poliklinikte olduğu sürece bina girişlerinde kimlik  kontrolü yapıldı.

Ağca, 2006 yılında GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabipliğince  verilen “Askerliğe Elverişli değildir” sağlık raporu Milli Savunma Bakanlığı  Sağlık Dairesi Başkanlığınca onaylanmadığından, Sincan F Tipi Cezaevi'nden  tahliyesinin ardından müteakip kontrol muayenesi için GATA'ya getirilmişti.

OTELDE İZDİHAM

Mehmet Ali Ağca GATA'dan ayrıldıktan sonra Ankara Sheraton Oteli'ne gitti. Otele girişte basın mensupları Ağca'dan görüntü almak isterken izdiham yaşandı.

Haberin Devamı

HOLLYWOOD’DAN TEKLİF GELDİ

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Yılmaz Aboşoğlu, “Ağca'nın 8 milyon dolarlık bir teklif aldığı, ayrıca Hollywood’dan teklifler geldiği” yönündeki soru üzerine, “Hollywood'dan teklif geldiği doğrudur. Hiçbir firmayla, gazeteyle, yerle şu ana kadar anlaşma yapılmadı” dedi.


Aboşoğlu, “Ağca'nın evlenip evlenmeyeceği” sorusuna, “Önce özgürlüğün tadını çıkarsın, onlar yanlış haberler. Şu aşamada böyle bir şey söz konusu değil” yanıtını verdi.

Mehmet Ali Ağca'nın, askerliğe elverişli olmadığına ilişkin 2006’da GATA’dan aldığı rapor, Milli Savunma Bakanlığı’nca onaylanmadığı için, Gülhane Askeri Tıp Akadimesi’nde kontrolden geçecek. Ağca’nın avukatı Hacı Ali Özhan, müvekkilinin ikinci kez sağlık kontrolünden geçirilmesi kararına itiraz edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özhan, bürosunda düzenlediği basın toplantısında, müvekkilinin, dünya kamuoyunun gündeminde yer aldığını ve 2006’dakine benzer bir krizin, Türkiye’deki hukuki işleyişin sorgulanmasına yol açacağını belirtti. Ağca’nın kamu hizmetinden kaçma düşüncesinde olmadığını söyleyen Özhan, “Dinsel inançları ve felsefi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle eline silah alamayacağını belirtti” dedi.

AĞCA'DAN İNCİLER

Avukat Gökay Gültekin, gazetecilere Mehmet Ali Ağca tarafından yazıldığını söylediği İngilizce bir metni dağıttı.

''Sonsuz güç sahibi Allah'ın adıyla Tanrının ilahi mesajını ilan ediyorum'' diye başlayan metinde şu ifadeler yer aldı:

''Madde 1: Tanrı sonsuza dek tek ve benzersizdir. Tanrı sonsuza dek bütündür. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

Haberin Devamı

Maadde 2: Ben Tanrı değilim. Ben Tanrı'nın oğlu değilim. Ben ebedi Mesihim, yani ete kemiğe bürünmüş ve yeniden doğmuş aynı ilahi söz. Ben tüm evrende Tanrı'nın ebedi yüksek hizmetkarıyım. Teslis (Üçleme) diye bir şey yoktur.

Madde3: Ve Kutsal Ruh (Ruhül Kudüs) Tanrı'nın yarattığı bir melekten başka bir şey değildir. Teslis diye bir şey yoktur.

Madde 4: Dünyanın sonunun geldiğini ilan ediyorum. Tüm dünya bu yüzyıl içinde yok olacak. Her bir insan bu yüzyıl içinde ölecek.

Madde 5: İncil hata ile doludur. Mükemmel İncil'i ben yazacağım.

Ebedi Mesih Mehmet Ali Ağca''

Avukat ültekin, ayrıca Ağca ve Papa 2. Jean Paul'un birlikte çekilmiş bir fotoğrafını kapağına taşıyan Times dergisinde çıkan bir makalenin fotokopisini de basın mensuplarına dağıttı.

Haberin Devamı

AKRABALARDA SESSİZLİK

Gazeteci Abdi İpekçi'nin katili Mehmet Ali Ağca'nın Malatya'daki akrabaları gazetecilerle konuşmaktan kaçındı.

Çukurdere Mahallesi'nde bulunan Mehmet Ali Ağca’nın teyzesi Kadriye Esen'in evinde herhangi bir hareketlilik görülmezken, gazetecilerin aile fertleriyle görüşmesine izin verilmedi. Evdeki perdeler de gün boyu kapalı tutuldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!