Dışişleri ve İçişlerinin büyük işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri ve İçişlerinin büyük işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2010 13:21

Dış politika ve iç politika şimdiye kadar hep “ayrı” görülür, “ayrı” uygulanırlardı.

Haberin Devamı

Kimse, kimseye karışmaz;

Kimse, kimseyle işbirliği yapmaz;

Herkes kendi mecrasında kalmaya azami dikkat sarf ederdi.

Ancak bu değişiyor.

İçişleri ve Dışişleri Bakanlıkları arasında, özellikle Türkiye’nin sınır illerinde çok büyük bir işbirliği hamlesinin ilk adımı atılıyor.

Artık, Dışişleri ve içişleri memurları, birbirlerinin bakanlıklarında staj görecekler.

KAYMAKAMLAR, KONSOLOSLUKLARA

İşbirliği parametrelerini bizzat Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Mardin’de açıkladı.

Buna göre, artık sınır ilçelerinde görev yapacak olan kaymakamlar, idari amirler, yeni görevlerine başlamadan önce Dışişleri Bakanlığı’nda da staj yapacaklar.

Kaymakamlar, önce görev yapacakları ilin komşu ülkesindeki Türkiye başkonsolosluğuna giderek, 15 gün-1 ay burada görev yapacaklar. Böylece, görev alanlarına bir de “dışardan bakabilmiş” olacaklar.

Aynı durum, Türkiye’yle sınırı olan ülkelere konsolos olarak gönderilecek Dışişleri memurları için de geçerli olacak. Diplomatlar da, önce görev yapacakları illere komşu Türkiye’nin sınır şehirlerinde, valiliklerde staj yapacaklar. Sorunları, işbirliği potansiyellerini önce sınırın iç tarafından görüp, ardından dışarıya göreve gidecekler.
Davutoğlu’na göre, bu karşılıklı staj kararı geçen hafta Ankara’da yapılan Büyükelçiler konferansında alındı.

Haberin Devamı

SIRADA EDİRNE VAR

Büyükelçiler konferansında ayrıca, Dışişleri’nin başlattığı yeni “kamu diplomasisi” hamlesi, “dış politikayı önce içerde anlatalım” vizyonu çerçevesinde, Türkiye’nin özellikle sınır illerinde çeşitli toplantılar yapılmasına karar verildi.

Davutoğlu’na göre sırada Edirne var. Edirne’de yapılacak bir toplantıyla, Türkiye’nin Balkanlar’a bakan kapısından, bu bölgelerle olan her türlü sorun ve potansiyel ele alınacak. Ardından da sıra, Van’a, Kars’a ve diğer sınır illerine gelecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!