İstanbul'daki Mısır Başkonsolosluğu önünde gösteri

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki Mısır Başkonsolosluğu önünde gösteri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2010 10:02

Saadet Partililler, Filistin’e insani yardım malzemesi götürmek için İngiltere’den yola çıkan “Filistin’e Yol Açık” konvoyunun Mısır’dan Gazze’ye geçişine izin verilmemesini, İstanbul’da Mısır Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

Haberin Devamı

PROTESTOLARDAN GÖRÜNTÜLER

Levent'teki Mısır Başkonsolosluğu önünde, saat 23.30 sıralarında toplanan Saadet Partisi üyesi bir grup, pankart ve dövizler açarak çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Erol Erdoğan, İngiltere'den yola çıkan konvoyon Yunanistan, Suriye, Ürdün ve İngiltere gibi ülkelerden geçmelerine rağmen Filistin’in dostu olması gereken Mısır’da takılıp kaldığını söyledi.

Konvoydaki insanların, işgal edilişinin yıl dönümü olan 27 Aralık'ta Gazze’de bulunmak istediğini ifade eden Erdoğan, “Konvoy, işgalin yıl dönümünde tüm insanlık adına orada olmak, Gazze’nin kuşatma altındaki halkına yardım götürmek istiyordu. Ancak orada olamadılar. 27 Aralık’ın üzerinden 10 gün geçti, konvoy hala yolda, hala Gazze’ye uzak. Çünkü Mısır izin vermiyor. Mısır duvar gibi, Mısır zulme ortak oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Konvoyda, TBMM üyesi milletvekilleri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, sanatçılar, din adamları, eski diplomatlar ve değişik ülkelerden siyasetçiler olmak üzere toplam 500 kişinin Gazze’ye ulaşmak için Mısır’ın insafa gelmesini beklediğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

“BM, İKÖ ve Arap Birliği bu engeli kaldırmalı, Mısır hemen bu gece sınırı açmalıdır. Konvoya uygulanan taciz, zor kullanma ve kuşatmadan dolayı diplomatik kurallara aykırı hareket eden Mısır, bir an önce özür dilemelidir. Türkiye, içinde milletvekillerinin de bulunduğu 200’e yakın vatandaşının güvenli biçimde Gazze’ye ulaşması için ciddi olarak harekete geçmelidir.”

Eylem sırasında göstericilerden bazıları Başkonsolosluğun bahçe duvarına yumurta ve taş attı. Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in resminin yakıldığı gösteride Filistin halkı için topluca dua edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!