Fırtına Bodrum’u vurdu

Güncelleme Tarihi:

Fırtına Bodrum’u vurdu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 16:34

BODRUM, iki gündür devam eden şiddetli lodos ve sağanak yağışa yenik düştü. Bodrum ve üç beldesinde lodos nedeniyle işyerlerinin tabelaları koptu, küçük balıkçı kayıkları battı.

Haberin Devamı

BODRUM VENEDİK'E DÖNDÜ

 

Lodosun ardından gelen sağanak yağış da sokakları Venedik’e çevirdi, birçok ilköğretim öğrencisi okullarına gidemedi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde iki gündür etkili olan şiddetli lodos nedeniyle hayat felç oldu. Bazı belde ve köylerde elektrik ve iletişim hatlarında büyük hasarlar meydana gelmesi nedeniyle kentin yarısı gece boyunca karanlıkta kaldı.
Sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle açık denizde dalga yüksekliği 5 metreyi aşınca, Güllük’ten İsrail’e kuru yük taşıyan dev gemiler çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu. Dev dalgalar Bodrum’un Kumbahçe, Gümbet, Paşatarlası sahilindeki ev ve işyerlerini saatlerce dövdü, sular altında bıraktı. Bazı küçük balıkçı kayıkları batarken İçmeler Yelken Kulübü’nün iskelesi dev dalgalar nedeniyle parçalandı, bazı restoranların sandalye, masa, şezlong ve tüpleri denize sürüklendi.

SOKAKLAR VENEDİK GİBİ

Öğle saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış, Papaz Deresi ve Koca Dere'nin taşmasına neden oldu. Dere Caddesi ve Umurca Caddesi sular altında kaldı. Çocuklar okula gitmekte güçlük çekerken derelerin taşması sonucu Venedik’e dönen sokaklarda bazı vatandaşlar mahsur kaldı.

Kumbahçe sahilinde restoran işleten 32 yaşındaki Mehmet Erdinçgül, “Şiddetli lodos ve ardından gelen sağanak yağış sahilde bulunan işyerlerinde hasara yol açıyor” dedi.

Meteoroloji yetkilileri yağışların hafta sonuna kadar devam edeceğini, lodosun ise etkisini yitireceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!