TEKEL iÅŸçilerinin eylemi baÅŸladı

Güncelleme Tarihi:

TEKEL işçilerinin eylemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2009 11:23

İş yerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen TEKEL işçilerinin eylemi başladı.

Haberin Devamı

TEKEL İŞÇİLERİNİN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

 İşyerleri kapatıldığı için özlük haklarıyla kamu kuruluşlarına yerleştirilmelerini isteyen TEKEL işçileri Ankara'da eylem başlattı.

 

Türkiye'nin çeşitli kentlerinde sabah saatlerinde Ankara'ya gelen işçiler, Armada Alışveriş Merkezi önünde otobüslerden inerek AK Parti Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Ancak polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alarak ve barikatlar kurarak işçilerin genel merkeze yürümelerine izin vermedi. AK Parti Genel Merkezi yakınlarındaki Yaşam Sokak'ta oluşturulan polis barikatına kadar yürüyen işçiler, burada 'İş ekmek yok, açılım da yok', 'Ölmek var, dönmek yok', 'işçiyiz haklıyız kazanacağız', 'Vur vur inlesin Başbakan dinlesin' şeklinde sloganlar attı. '4-C'ye hayır', 'Geleceğimizle oynamayın', 'Bu ateş sizi de yakar' şeklinde pankartlar açan bazı işçilerin aşırı soğuğa rağmen yarı çıplak soyunarak tepkilerini dile getirmeleri dikkat çekti. Yaşanan izdihamdan fenalık geçirenler olurken, baygınlık geçiren bir işçi ise eylemin yapıldığı yerin hemen arkasında bulunan özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

 

Haberin Devamı

AÄ°LECE GELDÄ°LER

 

Şehir dışında otobüslerle Başkentte gelen işçiler, kentte girişlerde durduruldu. Polis ve jandarma ekipleri tarafından otobüsleri durdurulan işçilerin yapılan kontrollerin ardından girişlerine izin verildi. Bu arada bir çok kadın da eşlerine destek olmak için eyleme katıldı. Bazı işçilerin eyleme yanlarında yatak ve battaniye getirdikleri dikkat çekti. Haklarını alana kadar AK Parti önünde oturma eylemi yapacaklarını belirten işçiler, hükümette bir yetkiliyle görüşmeden ayrılmayacaklarını söylediler. İşçilere bir çok sendika ve siyasiler de destek verdi. CHP ve MHP'den bazı milletvekilleri, eylemin yapıldığı alana gelerek işçilerle görüştü.

 

Haberin Devamı

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, burada yaptığı konuşmada, TEKEL işçilerine özlük haklarıyla kamu işletmelerine nakil hakkı verilmeden eylemi bitirmeyeceklerini belirterek, "Bizi bu karda kışta ölümüz çıkana kadar burada bekletmeyin'' dedi.

 

TEKEL işçisinin çoluÄŸunun çocuÄŸunun rızkına, evininÂekmeÄŸine sahip çıkmak için Ankara'da olduÄŸunu kaydeden Türkel ÅŸunları söyledi:

"TEKEL'in alkollü içkiler ve sigara fabrikaları 'istihdam arttırılacak denilerek özelleÅŸtirildi'. Ancak birçok ilde bu iÅŸletmeler kapatıldı. Biz, bu iÅŸletmelerde üretim yaptık, yan gelipÂyatmadık. Biz çalışmak, üretmek, rızkımızı kazanmak istiyoruz.  Biz özelleÅŸtirme maÄŸduru deÄŸiliz. Ä°ÅŸ yerlerimiz kapatılmak isteniyor. Biz özlük haklarımızla kamuya geçmek istiyoruz. Bize 'TEKEL ile ilgili düzenleme yapılırken, bu talebiniz deÄŸerlendirilecek' dediler. Bize yalan söylediler. BizÂSayın BaÅŸbakanımıza güvenmek istiyoruz. Onbinlerce TEKEL işçisinin, çocuklarının vebalı sizin iki dudağınızın arasındandır. Ä°ktidar partisi ve sayın BaÅŸbakandan rica ediyorum; zalim olmak size yakışmaz. Çözüm bulunana kadar burdayız, ayrılmayacağız. Ãœstten dolu yaÄŸsa, alttan lav çıksa sorunumuz çözülene kadar buradayız."

 

Haberin Devamı

Tekel işçilerin eylemi devam ederken, polis ekipleri de takviye ekiplerle güvenlik önlemlerini artırdı. AK Parti Genel Merkezi'ne giden yollarda parikat kuran ekipler, araç ve insan geçişine izin vermedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!