13 Temmuz’da FETÖ’cülerin listesini vermiştik

Güncelleme Tarihi:

13 Temmuz’da FETÖ’cülerin listesini vermiştik
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2018 23:21

ESKİ Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal, müşteki olarak katıldığı Akıncı Hava Üssü’ndeki darbe girişimi davasında FETÖ mensuplarının listesini ihraç edilmeleri için 13 Temmuz günü Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) görüşülmek üzere teslim ettiklerini söylerken, “Darbenin 15 Temmuz’da olmasının sebeplerinden biri bu mu derseniz, olabilir” dedi.

Haberin Devamı

486 sanıklı davada, mağdur ve müştekilerin ifadeleri alınmaya başlandı. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Hava Kuvvetleri Orgeneral Hasan Küçükakyüz’ü müşteki sıfatıyla beyanının alınması için davet etmişti. Küçükakyüz dün duruşmaya mazeret bildirerek katılmadı.

Dünkü duruşmada müşteki olarak beyanları alınan Ünal, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını daha önce verdiği ifadelere benzer şekilde aktardı. Ünal, farklı olarak ise 15 Temmuz gecesi hava sahasının uçuşa kapatılması haberini aldıktan sonra “durum raporu” için Genelkurmay Başkanı’na ulaşmaya çalıştığını belirterek, “Bana ‘Toplantıda’ dediler. Genelkurmay 2. Başkanı için de benzer cevap aldım. Sonradan öğrendiğim kadarıyla her iki makamın subaylığı FETÖ kontrolündeymiş” dedi.

HİÇBİR KAYNAK BİLGİ VERMEDİ: O gece “saat 22.10’da bir darbe teşebbüsü olduğunu değerlendirdiğini” söyleyen Ünal, “O ana kadar bir darbe teşebbüsü aklımıza gelmediği gibi hiçbir kaynak da böyle bir bilgiyi iletmiş değildi” dedi.

Haberin Devamı

İMRALI İÇİN GÜVENLİK ÖNLEMİ: Ünal, 15 Temmuz gecesi darbeye karşı ilk ve tek yazılı belgeyi kendilerinin yayınladıklarını belirterek, darbecilerin önlenmesi konusunda yaptıklarını şöyle aktardı: “Tanımlanmış hava resminin, teröristlerce kullanılması engellenerek Cumhurbaşkanı uçağının izlenmesi önlendi. İçişleri Bakanı havada iken kendisine yönelik kaldırılmak istenen uçaklar engellendi. İmralı Adası civarında kontrolsüz uçan helikopterler görülünce İmralı Adası’ndaki güvenlik birimleri ikaz edilerek tedbir alındı.

PLANI UYGULAMA ŞANSIMIZ OLMADI: 2016 yılında yapılan MGK toplantısında FETÖ yapılanmasının terör örgütü olduğu ilk defa karara bağlanmasına rağmen, neden bu yapının üyeleri hakkında daha önce tedbir alınmadığı sorusu üzerine de Ünal, “Biz bu konuda TSK olarak YAŞ çerçevesi içinde kapsamlı bir faaliyet planlaması yapmıştık. Ancak YAŞ’ın ağustosta yapılacak olması, darbenin de 15 Temmuz’da olması nedeniyle o planlamayı uygulama şansımız olmadı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!