Telekulakta şok isim

Güncelleme Tarihi:

Telekulakta şok isim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 02:00

YARSAV Başkanı Eminağaoğlu ile Sincan Hakimi Kaçmaz hakkında ‘meslekten ihraç’ istenmesine yol açan ‘telekulak soruşturması’ndan sürpriz bir ismin çıktığı iddia edildi.

NTV’nin haberine göre, soruşturmanın kapsadığı, Adalet Bakanlığı’nın dinleme listesindeki 10’u aşkın hakim ve savcıdan biri de, İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin.

ADALET Bakanlığı’nın, İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’i de dinlettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Sincan Hakimi Ömer Kaçmaz hakkında, “meslekten ihraç” istenmesine yol açan soruşturmanın kapsadığı 10’u aşkın hakim ve savcı arasından sürpriz bir ismin ortaya çıktığı iddia edildi. NTV’nin haberine göre, Adalet Bakanlığı’nın dinleme listesinde İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in de bulunuyordu.

Soruşturma izni nasıl verildi

İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi’nde yapılan aramada, Nusret Senem’in bilgisayarında 50’yi aşkın yargı mensubunun telefonları ele geçirildi. Ergenekon savcıları, Ergenekon sanığı olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük’ün ajandasında ve bazı ihbar mektuplarındaki bilgileri, bu dokümanlarla birleştirdi. Savcılık, bu belgeleri “gereği yapılmak üzere” Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

Bakanlık’tan açık uçlu izin

Adalet Bakanlığı, Eylül 2008’de, kimin hakkında olduğunu belirtmeksizin açık uçlu bir soruşturma izni verdi. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu da belgede isim belirtilmemesine rağmen, aralarında Eminağaoğlu ve Kaçmaz’ın da bulunduğu 10’u aşkın hakim ve savcı hakkında soruşturma başlattı. Bu kişilerle ilgili olarak mahkemeden dinleme kararları da alındı.

Son isim Başsavcı Engin

Soruşturma bitince bakanlık, evrakları Ergenekon savcılarına gönderdi. Ergenekon savcıları, “Eminağaoğlu dışındaki isimlerin Ergenekon’la bağlantısı olmadığını, Eminağaoğlu dahil birinci sınıf yargıçlar hakkında işlem yapma yetkileri bulunmadığını” belirterek, dosyayı Adalet Bakanlığı’na geri gönderdi. Bakanlık buna rağmen, “Soruşturmayı siz yürütün” dedi ve dosyayı yeniden Ergenekon savcılarına iletti. Ancak Ergenekon savcıları, yeniden bakanlığa dosyayı iletti. Kaçmaz ve Eminağaoğlu hakkındaki müfettiş raporlarında, bu süreçte yapılan dinlemelerden elde edilen bilgiler kullanıldı. Dün son olarak Adalet Bakanlığı’nın dinleme talimatı verdiği isimler arasında İstanbul Başsavcısı Engin’in de bulunduğu iddiası gündeme geldi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!