Meclis önünde ‘Açılım’ protestosu

Güncelleme Tarihi:

Meclis önünde ‘Açılım’ protestosu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 15:20

TÜRKİYE Gençlik Birliği’ne üye bir grup, bugün TBMM görüşülmeye başlanan ‘Demokratik Açılım’a tepki göstererek eylem yaptı.

Türk Bayrakları, Atatürk Posterleri açan grup, ‘Türk-Kürt kardeştir ayrım yapan kalleştir’ sloganları atarak Meclis'in Dikmen Kapısı önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişilik grup, burada hükümet ve ABD aleyhine sloganlar attı. Grup adına konuşan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Osman Yılmaz, ‘Demokratik Açılım’ın bir ihanet açılımı olduğunu öne sürerek şöyle dedie:

“Açılımın 10 Kasım’da Meclis'te görüşülmesi bir tesedüf değildir. Bu gün tarihe, ‘Türkiye’nin yaşadığı ihanetin, AKP iktidarının Amerika’nın önüne koyduğu açılım ihanetinin TBMM’de görüşüdüğü gün’ olarak geçecektir. Türkiye’yi parçalama, milletimizi etnik ve mezhep temelinde bölme ‘açılımı’nın, bugün görüşülmek üzüre TBMM’ye getirilmesinin tesadüf olmadığı açıktır. Büyük mücadelelerle, bedeller ödeyerek kurduğumuz cumhuriyetimize son darbeyi indirmeyi amaçlayan ihanet açılımlarının, o mücadelenin önderinin ölüm yıldönümünde görüşülmesi anlamlıdır. Çünkü Atatürk Cumhuriyet demektir, bağımsızlık ve özgürlük demektir. Türkle Kürdün, emparyalizme karşı birliği demektir.”

Grup basın açıklamasının ardından, Anıtkabir’i de ziyaret ettikten sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!