Komutan, DTP'li Başkanvekilinin elini sıkmadı

Güncelleme Tarihi:

Komutan, DTPli Başkanvekilinin elini sıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2009 12:57

DİYARBAKIR’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları, geçen yıllara göre havanın sıcak olması ve ramazan nedeniyle fazla ilgi görmedi ve kısa sürdü. Törende 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, Büyükşehir Belediye Başkanvekili DTP'li Ali Şimşek’le tokalaşmaması dikkat çekti.

Diyarbakır’da düzenlenen kutlamalar, Atatürk Anıtı’na Çelenk konulması ile başladı. Buradaki törene Vali Hüseyin Avni Mutlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak, 2'nci Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Şimşek ve askeri erkan katıldı. Çelenk onulmasının ardından törenler Valilik önünde devam etti. Havanın sıcak olması ve Ramazan nedeniyle vatandaşların kutlamalara beklenen ilgiyi göstermediği gözlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından askerin geçiş töreni ile sona erdi.

KOMUTAN, DTP’Lİ BAŞKANVEKİLİ İLE TOKALAŞMADI

Sabah Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve Valilik önünde düzenlenen geçiş törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanvekili DTP'li Ali Şimşek ile göreve yeni atanan 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak’ın tokalaşmaması dikkat çekti.
Korgeneral Salih Zeki Çolak, protokoldeki komutanlar ve AK Parti’li vekiller ile tek tek tokalaşırken, DTP Belediye Başkanvekili Ali Şimşek’i görmezden geldi.

ASKER SLOGANLA YÜRÜDÜ

Diyarbakır’da düzenlenen törenlerin bitmesinin ardından törende görev yapan askerler slogan atarak yürüdü.

Merkez Komutanlığı'nda görevli bu askerler ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ve ‘Her şey vatan için’ yürüyüş komutu ile yürüdü. Askerin sloganlı yürüyüşüne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları öncesi kentte geniş güvenlik önlemleri alındı. Tören alanına giriş çıkışlar kontrol altında tutulurken, çatılarda ise keskin nişancılar görev aldı. Tören alanına giren vatandaşlar tek tek aranırken, 7'nci Kolordu Komutanlığı ekipleri eğitimli köpeğin yardımıyla her yeri didik didik aradı. Komutanların bindiği selamlama aracı da köpekle aramadan geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!