Hayati tehlikeyi atlattı ama tehditler sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Hayati tehlikeyi atlattı ama tehditler sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 00:00

Ailesinin saldırısından korktuğu için önce altıncı kattan atlayan, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken bıçaklanan N.E.’nin hayati tehlikeyi atlattığı anlaşıldı. Ambulansa bindirilirken N.E.’yi bıçaklayan amca Abdürrahim E., yeğenini ve erkek arkadaşını öldüreceğini tekrarladı.

SİİRT’te yaşanan ikinci ‘Güldünya vakası’nın kahramanı N.E. hayati tehlikeyi atlattı. Tedavi gördüğü hastanenin başhekimi, “N.E., ağızdan beslenmeye başladı. Yoğun bakımdan çıkaracağız” dedi. Genç kızı ağır yaralı halde sedyede bıçakla öldürmeye kalkıştığı için tutuklanan 24 yaşındaki amca Abdürrahim E.’nin psikolojik sorunları nedeniyle “askerliğe elverişsiz” raporu alarak askerlik görevini yarıda bıraktığı ortaya çıktı.

‘Yardım eder gibi yaptım’

Kasaplık yapan Abdürrahim E., poliste verdiği ifadesinde şunları söyledi: “Ağabeyimin kızı N., ablamın oğluyla nişanlıdır. Böyle olduğu halde başka birisiyle arkadaşlık ettiği için ağabeyim ve yeğenlerimin kendisini takip ettiklerini ve buldukları radyoda arkadaşlık yaptığı şahısları dövdüklerini öğrendim. Ben de Narin’in Siirt Devlet Hastanesi’nde olduğunu öğrenince manavdan aldığım bir sebze bıçağıyla hastaneye gittim. Ambulansa bindirilmek üzereyken, yardım etme amacıyla kendisine yaklaştım. Bıçağı kendisini öldürmek için bir kez sapladım. İkinci hamleyi yapacağım sırada polisler elimden tuttu. Bu benim için bir namus meselesidir. Yeğenim ve erkek arkadaşı ölmezlerse onları sonra öldüreceğim.”

Polis, Abdürrahim E.’nin ifadesinin altına, “Şizofren hastasıdır, cezai ehliyeti olup olmadığının belirlenmesi için araştırma yapılması gerekir” notu düştü. Genç kızın, istemediği halde halasının oğluyla sözlendirildiği, bu yüzden sık sık ailesiyle tartıştığı da iddia edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!