Savcılığa başvuracağız

Güncelleme Tarihi:

Savcılığa başvuracağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2009 00:00

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Taraf Gazetesi’nde "AKP’yi ve Gülen’i bitirme planı" manşetiyle yayımlanan ve Genelkurmay’da hazırlandığı iddia edilen belgeyle ilgili hukuki olarak tüm imkanları kullanacaklarını açıkladı.

Çiçek şunları söyledi:

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, "AKP ve Fethullah Gülen’i bitirme planı" için suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "Bu işin mağduru aynı zamanda AK Parti’dir. AK Parti’ye karşı bir tertibin olduğu söz konusudur" dedi. Çiçek, şunları söyledi:

AKP yasal bir partidir

" AK Parti yasal partidir. Faaliyetleri Anayasa siyasi partiler ve ilgili mevzuat çerçevesinde sürdürmektedir. Bunlar çerçevesinde AK Parti 2002 seçimlerinde iktidar olmuştur. AK Parti’nin iktidar oluşu gizli kapaklı bir kısım çalışmaların sonucu değil mevzuat çerçevesinde vatandaşımızın, milletimizin teveccühü ve takdirinin bir sonucudur.

Bu metin kim tarafından ve nerede hazırlanırsa hazırlansın bu yöndeki çalışma gayret ve oluşumlar yasa dışıdır hukuk dışı ve demokrasi dışıdır. Demokrasiyi yeteri kadar hazmedemeyen insanlar gruplar bulunabilir. Bu türlü çabalar ve gayretler en başta demokrasiye devletimize ve milletimize zararlar vermektedir.

Suç duyurusu

Kanaatimize göre bunlar kamu düzenini ihlal eden eylemleridir, suç teşkil eden eylemlerdir. Bu işin önünde arkasında içinde kim varsa bunu ortaya çıkarması gerekmektedir. İcra olarak bize düşen ne varsa biz bunu yapmaya hazırız. Kimsede suç işleme imtiyazı yoktur.

Bir hukuk devletinde suç teşkil eden bir eylem varsa, bunu soruşturacak makamlar vardır ve AK Parti olarak biz bu mekanizmayı harekete geçireceğiz. Başta cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmak üzere başvurularda bulunacağız. Çalışmaları tamamlıyoruz."

Çiçek "Genelkurmay’ın incelemesi bitmeden başvuracağınızı söyleyebilir miyiz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bir hukuk devletinde olmaması gereken bir durum var. Bunu kim hazırladı? Neden hazırlandı? Kimler hazırladı? Önünde arkasında kim var? Kamuoyu bu soruların çok açık net tereddüde meydan vermeyecek tarzda ortaya çıkarılmasını istiyor. Kim çıkaracak? Bunu devlet çıkaracak. Bu işin mağduru aynı zamanda AK Parti’dir. AK Parti’ye karşı bir tertip söz konusudur. Biz de bu mekanizmayı harekete geçireceğiz."

Tatmin olduk demedi

Çiçek, "Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasından tatmin oldunuz mu?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Daha işin başındayız. O açıklamaya da baktığınızda bazı ifadeler var. Kriminal inceleme deniliyor. Daha ilk kanaat olarak ifade ediliyor. Bu işin soruşturulmasını istiyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!