B.Ç. bugün yeniden Adli Tıp çilesinde

Güncelleme Tarihi:

B.Ç. bugün yeniden Adli Tıp çilesinde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2009 00:00

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına maruz kaldığı öne sürülen ve Adli Tıp tarafından da incitilen B.Ç. bir kez daha Adli Tıp Kurumu’nun koridorlarında. B.Ç. için daha önce verilen ‘Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır’ raporu mahkeme tarafından ‘yok’ sayılmıştı.

BURSA’nın Mudanya İlçesi’nde Vakit Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarına uğradığı öne sürülen 14 yaşındaki B.Ç., bugün bir kez daha İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda muayene edilecek.

Üzmez’in 25 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, B.Ç.’nin avukatlarının talepleri doğrultusunda, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Dairesi’nce verilen, “Ruh ve beden sağlığı bozulmamıştır” raporunu ‘yok’ kabul etmiş, kızın Adli Tıp Kurumu’ndaki Genel Kurul’da 16 Nisan 2009’da hazır bulundurulup muayene edilmesine karar vermişti.

Cinsel istismarın ortaya çıktığı geçen nisandan itibaren mahkeme kararıyla Bursa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce koruma altında tutulan B.Ç., bu sabah eğitim gördüğü okulundan izinli sayılıp polis ve psikologlar kontrolünde İstanbul’a getirilecek. Aralarında çocuk psikiyatrının da bulunduğu uzman hekimler tarafından muayene edilecek B.Ç., aynı gün Bursa’ya dönecek. Bu arada Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü, B.Ç.’nin velâyetinin baba Bekir ve anne Livaze Ç.’den alınması için Bursa Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!