Son dalgada, 18 ilde 5 profesör gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Son dalgada, 18 ilde 5 profesör gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 00:00

Türkiye düne Ergenekon soruşturmasının yeni bir dalgasıyla başladı. Toplam 18 ilde eş zamanlı ve sabah saat 06.00 sıralarında başlayan operasyonlarda, tam 83 adrese baskın yapıldı. İkisi halen görevde, üçü eskiden görev yapmış 5 üniversite rektörü profesör de dahil toplam 29 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, ağır bir tedavi gören Türkan Saylan’ın evi ve başkanlığını yaptığı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin birçok ildeki şubeleri de didik didik edildi, bu kez, şüphelilerin araçları bile arandı.

Haberin Devamı

HABERAL BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

FOTOĞRAFLARLA ERGENEKON'DA 12. DALGA

ERGENEKON soruşturmasını yürüten 5 savcının talebi ve özel yetkili mahkemenin kararıyla dün 18 ilde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) şubeleri başta olmak üzere 83 adrese baskın yapılırken 2’si halen görevde, 3’ü eskiden görev yapmış 5 üniversite rektörü gözaltına alındı.

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ve eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu Ankara’da, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk Giresun’da, eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay Samsun’da, eski Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü ve Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanvekili Prof.Dr. Mustafa Yurtkan Bursa’da gözaltına alındıktan sonra, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.

Haberin Devamı

Haberal ve Hilmioğlu için sabah 6 baskını

/images/100/0x0/55ea7b0df018fbb8f882bd37

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, dün sabah 06.30’da Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Ümitköy Mutlukent Mahallesi’ndeki konutuna gitti. Aynı anda Başkent Üniversitesi rektörlük binası, Kanal B ile Haberal’a ait Gölbaşı ve Kızılcahamam’daki Patalya Otel’de de aramalar yapıldı.

Ekipler, aynı saatlerde, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Fatih Hilmioğlu’nu da, Bilkent’te bulunan evinde gözaltına alındı. Evde 3 saat süren arama sonucunda Hilmioğlu’nun bilgisayarına ve çeşitli dökümanlarına el konuldu. Haberal ve Hilmioğlu sağlık kontrolünün ardından, uçakla İstanbul’a gönderildi. Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Esenboğa Havalimanı’na gelerek Haberal’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ur ameliyatı geçirdi ilacını içirtmediler

Eski Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Yurtkan’ın Bursa’nın Bademli Semti’ndeki villasına saat 04.00’te gelen polis, geçen ay kasık bölgesindeki ur alınan Yurtkuran’ın ilaçlarını almasına izin vermedi. Yurtkuran, ameliyat olduğu tıp merkezinden getirilen rapor sonrası ilaçlarını içebildi. Ekipler evde bulunan bilgisayar ve Yurtkuran’un koleksiyonunda bulunan av silahlarına el koydu. Yurtkuran, "Konuşmak istemiyorum. Vatan ve millet sağolsun" diye konuştu. http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ergenekon.gif

Haberin Devamı

Tam 50 polis evini didik didik etti

Eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay’ın lojmanına saat 07.00’de gelen yaklaşık 50 polis, 3.5 saat arama yaptı. Prof.Dr. Bernay’ın evindeki, 1 orta boy valiz ve 4 büyük torbaya doldurulan CD ve dosyalar ile bilgisayara incelenmek üzere el konuldu. Giresun Üniversitesi Rektörlük binasına iki araçla gelen polis, Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk’ün odası ve lojmanında arama yaptı. 1978-84 yılları arasında Kara Harp Okulu’nda öğretim üyeliği yapan ve emekli binbaşı olan Öztürk, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde yaptığı konuşmada, daha önce Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı görevinde bulunan Veli Küçük ile yaptığı görüşmeler nedeniyle adının Ergenekon soruşturmasına çekilmek istendiğini öne sürmüştü.

’Vatan sağolsun’

Haberin Devamı

SON Ergenekon operasyonunda, "Terör örgütüne üye olmak, bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan gözaltına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın polislere ilk tepkisi, "Ülkeye hizmet etmenin bedeli bu mu?" diye sormak oldu.

Haberal’a ait dizüstü bilgisayar, bir dosya ile konuşma görüntülerinin bulunduğu CD’lere el kondu. 2 saat 45 dakika süren arama sonrasında Prof. Haberal Ankara’dan İstanbul’a getirildi. Haberal, sağlık kontrolü sonrası adliyeden çıkarken, "Atatürk’ün dediği gibi tek Türkiye var. Vatan sağolsun" dedi.

 

 

 




 

 

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!