Bu çağdas insan avıdır

Güncelleme Tarihi:

Bu çağdas insan avıdır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2009 00:00

Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında aralarında rektörlerin de bulunduğu çok sayıda kişinin gözaltına alınmasına çığ gibi tepki yağdı. 18 ildeki operasyonda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile 83 adreste arama yapılmasının ardından derneğin Antalya Şubesi avukatı Şaziye Şahin, "Bu bir çağdaş insan avıdır" dedi.

İşte tepkiler:

Dernek kapısına kilit mi vuralım

ÇYDD Antalya Şubesi avukatı Şaziye Şahin Bu bir çağdaş insan avıdır. Bizden adeta dernek kapısına kilit vurmamızı istiyorlar. Bugün, eski başkanımız Gülen Alkan’ın 2. ölüm yıldönümü. Dernek olarak bir tören hazırlamıştık ve mezarlığa gidecektik. Polis geldiği bilgisi gelince kötü bir şaka yapılıyor sandık. ’Özellikle mi bugün seçildi’ diye düşündük, ancak tüm yurt genelinde böyle bir uygulama yapıldığını öğrendik. Teknik imkansızlıktan bilgisayar bilgileri kopyalanamıyor. Bu yüzden bilgisayarlarımıza, dernek faaliyetlerimizin belgelerine ve burs verdiğimiz öğrenci kayıtlarına kadar tüm belgeleri alıyorlar.

Sonraki adres sanırım Anıtkabir

Canan Arıtman (CHP İzmir Milletvekili) Son dalgada gözaltına alınan insanların ömrü ülkesine, milletine hizmet etmekle geçmiştir. Milletin hizmetkarı olmuş bu kişilerin devlete karşı bir darbe hazırlığı içinde olduğu iddiasına çocuklar bile inanmaz. Tamamen laik demokratik cumhuriyetin rövanşını alma amacını güden bu siyasi davada bundan sonraki dalganın adresi herhalde Anıtkabir olacaktır. Birileri Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde onur konuğu olarak ağırlanırken ömürlerini çağdaş, laik demokrasiyi yaşatmak amacıyla geçirmiş insanların darbeci suçlamasıyla tutukevlerinde alıkonulması yüreğimizi acıtmaktadır.

Faşizm ötesi bir durum

Vural Savaş (Yargıtay Onursal Başsavcısı) Faşizm ötesi bir durumla karşı karşıyayız. Faşist düzenlerde de faşist yasalar çıkar bunu uygularlar, şimdi yasalar, Anayasa ihlal ediliyor, hem Anayasamıza hem yasamıza aykırı. Bu böyle devam ederse Türkiye Cumhuriyeti elden gider, bütün özgürlüklerimizi yitiririz. Beni en çok üzen bütün bu kanunsuzlukların Türkiye Cumhuriyeti’nin bir korku imparatorluğu haline getirilmesinin birtakım savcı ve hakimler eliyle yapılmasıdır.

Saylan bizim kutsalımız

Prof. Dr. Gençay Gürsoy (Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı) TTB ve yüzbinlerce temsilcileri olarak Türkan Saylan bizim kutsalımızdır. İlerlemiş bir kanser rahatsızlığı olan

Saylan’ın bu durumunu rencide edecek, travma yaşatacak bir oluşumla karşılaşmaması gereklidir. Türkan Saylan’a yapılacak en ufak bir rencide edici davranış bizi rahatsız eder. Sayın Saylan demokrasi karşıtı herhangi bir hareketin içinde olamaz.

Düşünen beyinler gözaltına alınıyor

Başkent Üniversitesi Senatosu Ülkemizde bir süredir planlı bir şekilde sürdürülen gözaltılar ve tutuklamalar sadece, kaçması önlenmek istenen zanlılara yönelik değildir. Düşünebilen ve üretebilen beyinler tutuklanmakta ve gözaltına alınmaktadır. Yapılan hukuk dışı uygulamaları nefretle kınıyor, rektör Prof. Dr. Haberal’ın arkasında olduğumuzu vurguluyoruz.

Aydınlara karşı bir operasyon

Kemal Kılıçdaroğlu (CHP Grup Başkanvekili) Prof. Dr. Haberal’ın gözaltına alınmasının ardından bir grup partili ile Kanal B’ye ’Geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin aydınlarına karşı bir operasyon söz konusu. Bu konuda bütün duyarlılığımız devam edecek" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!