Fatma Hanım'ın isyanı

Güncelleme Tarihi:

Fatma Hanımın isyanı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 09:20

Sevgili okurlar sizlerden yüzlerce, onbinlerce uyarı, yorum, içinde isyan işaretleri olan çığlıklar geliyor…

Haberin Devamı

İşte bu da Fatma Hanım'ın isyanı…http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/bakin_gorun.jpg

 

Hasan Basri Aktan çok uzun yıllar Maliye Bakanlığı’nda görev yapmış, şu anda müsteşarlığı yürüten düzgün bir bürokrattır. Bu yüzden Fatma Hanım'ın bu isyanını doğrudan ona iletiyoruz…

 

Bakalım nasıl bir sonuç alacağız…

 

İşte isyanı….

 

''Merhaba Fatih Bey,

 

Yazılarınızı takip ediyorum ve en son engelliler ile ilgili yazınızı da okudum.Ben de %42 engelli bir vatandaşım.Vergi indiriminden faydalanmak için vergi dairesi beni devletin belirlediÄŸi hastanelerden birine gönderdi.Yıllardır özel sektörde engelli statüsünde çalışan ben, raporumun geçerli olabilmesi için tekrar rapor almam gerektiÄŸi ve Ankara'nın onaylaması gerektiÄŸini öğrendim.Neyse birkaç günlük eziyetten sonra 7 uzman doktorun ve baÅŸhekimin onayıyla %42'lik raporumu tekrar aldım. Ankara'ya onay için gitti ve 3 ay sonra geçen hafta sonuç geldi.Â%15...

 

Haberin Devamı

Bu ne demek şimdi? Ben devletin belirlediği bir hastaneden devletin doktorlarının muayeneleri sonucu verdiği raporumu Ankara'ya gönderiyorum. Fakat oradaki vatandaş beni görmeden, muayene etmeden ve 7 doktorun %42 engellidir ve engeli daimidir raporuma %15 engellidir diyebiliyor. Bu nasıl bir zihniyettir, nasıl bir vicdandır, nasıl bir ahlaktır? Lütfen bana bir akıl verin.

 

Vergi dairesini aradım.Bu rapora itiraz etmek istiyorum dedim.Bana verdiği adres "Maliye Bakanlığı Gelir Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı".  Buraya itiraz edin dedi. Bu arada itirazların şimdiye kadar hiçbirinin kabul edilmediğini ve raporlarının değişmediğini söyledi.

 

Haberin Devamı

Resmi gazetede yayımlanan özürlü derecesi saptama listesinde bile benim rahatsızlığımın en hafifi %20 belirtilmiş.Ankara uyuyor ve binlerce özürlünün hayatı ile oynuyor. Emekliliğime 6 ay kalmıştı. Şimdi ise 5,5 yıl çalışmam ve toplamda 11 yıl yaşımı beklemem gerekiyor.

 

Lütfen yardım edin,bana bir akıl verin.Ben özürlü müyüm değil miyim? Bu raporun düzeltilmesi için ne yapmalıyım?

 

Çok teşekkür ederim.

 

İyi Çalışmalar ve başarılarınızın devamını dilerim.''

 

fcekirge@hurriyet.com.tr

 

 


Merhaba Fatih Bey,

 

Az önce Fatma hanımın isyanını adlı yazınızı okudum.Fatma hanım yanlız deÄŸil.Ben de bir özürlü bayanım ve çocuklukta Almanya'dan alınmış,yıllar önce burada Tr.'de alınmışÂ%40 raporlarım olmasına raÄŸmen ÅŸimdi %19 rapor aldım.Benim bildiÄŸim kadarıyla bedensel engeller yaÅŸ ilerledikçe engelde ilerler ama maalesef bizim engeller de iyileÅŸme olmuÅŸ.Buna benzer bir çok insan tanıyorum.Hata Bakırköy'de heyete girerken bende kötü durumda olanlar vardı da%20 fazla vermediler.Tabiî ki isyan etmemek elden deÄŸil.Ben daha önce bütün ÅŸehri yaya gezsem yorulmak nedir bilmezdim ama ÅŸimdi bir 100 mt gitsem elimle ayağıma destek vermek zorunda kalıyorum,aniden tökezleyip düşecek oluyorum.Zaten yollar kaldırımlar malum herkes biliyor.

Haberin Devamı

 Bu nasıl memleket,bu nasıl insana verilen değer anlamış değilim.Bazen böyle bir memlekete yaşadığım için utanıyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!