BBP: Enkazda 3 canlı olduğu iddiası var

Güncelleme Tarihi:

BBP: Enkazda 3 canlı olduğu iddiası var
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2009 07:322dk okuma

Helikopter enkazının yanlış yerde arandığını iddia eden BBP Genel Başkan Yardımcısı Üzeyir Tunç, “Enkazda 3 canlı olduğunun tespitinin yapıldığını söyleyenler var. Ne derece doğru bunu şu an bizde bilmiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

DÜŞEN HELİKOPTERİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

YAZICIOĞLU'NUN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

YAZICIOĞLU'NUN BULUNDUĞU HELİKOPTERİN SON GÖRÜNTÜSÜ 

FOTOĞRAFLARLA HELİKOPTERDE BULUNANLAR

ERDOĞAN MARAŞ'TA İNCELEMELERDE BULUNDU

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yaz_dua.jpgTunç, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada bazı internet sitelerinde helikopterin bir uçurumun dibinde bulunduğu, fotoğraflarının çekildiği ve fotoğraflarda canlı bulunmadığı yönünde izlenimler elde edildiği şeklinde haberlerin yayınlandığını kaydetti.

Partideki kriz masasının, Başbakanlıktaki kriz masasıyla, Genelkurmay Başkanlığı ve Sivil Savunma Teşkilatı'yla irtibatlı halde çalıştığını anlatan Tunç, “Biz zaten her türlü bilgiyi paylaşıyoruz. Bunu bilgi kirliliğine engel olmak için yapıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENKAZ YANLIŞ YERDE ARANDI İDDİASI

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/yanlis_yerde.gifTunç, dün gece saat 23.00 sıralarında BBP Genel Merkezi’nde yaptığı açıklamada, yaklaşık 31 saat boyunca enkazın yanlış yerde arandığı iddiasında bulundu. Tunç, şunları söyledi: "Kısa bir süre önce partili 4 mühendisin, temin ettikleri GPS cihazıyla bir koordinat belirledik. Bu koordinat Ilıca beldesi yakınlarında Hacıbudak mevkii denilen bir mevki. Bu koordinat aynı zamanda AKUT tarafından da Nasuh Mahruki ve arkadaşları tarafından da tespit edilen nokta. Üçüncü bir teyit ise köylülerden öğrenilen bölgede aynı nokta. Bu koordinat dağın güney tarafında, ama birkaç saat öncesine kadar dağın kuzey tarafında arama yapılıyordu. Bunu anlayabilmek, izah edebilmek mümkün değil, biz bunu anlayamıyoruz. Tabanımıza ve büyük Türk milletine bu beceriksizliği yapanların bu durumu bir an önce izah etmelerini bekliyoruz."

HELİKOPTERLERE HAVA MUHALEFETİ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/bbp_gerginbekleyis.jpgBaşbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden saat 07.00 itibarıyla yapılan açıklamada, gece boyunca devam eden çalışmalarda, Genelkurmay Başkanlığı'nca saat 00.15'de kaldırılan arama kurtarma helikopterlerinin yoğun hava muhalefeti nedeniyle 01.30'da geri dönmek zorunda kaldıkları ifade edildi.

Haberin Devamı

Günün ışımasıyla birlikte Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 adet Skorsky helikopterin saat 05.45'te kalktığı, fakat bu helikopterlerin de yoğun hava muhalefeti nedeniyle 06.15'te geri dönmek zorunda kaldıkları kaydedildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!