Clinton'un Atatürk'e saygısı

Güncelleme Tarihi:

Clintonun Atatürke saygısı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 07, 2009 12:42

ABD Dışişleri Bakanı Hillar Clinton'un Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret resmi olmadığı için Anıtkabir’i ziyaret etmesi jest olarak yorumlandı.

Haberin Devamı

CLINTON'UN ANITKABÄ°R ZÄ°YARETÄ°NDEN KARELER

Â

ERDOĞAN-CLINTON GÖRÜŞMESİNDEN KARELER

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’u Başbakanlık Resmi Konut’ta kabul ederek 1 saat 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Türkiye adına Dışişleri Bakanı Ali Babacan’ın da hazır bulunduğu görüşmede, Clinton’a Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried ve Ankara Büyükelçisi James Jeffrey eşlik ettiler.

Erdoğan, Clinton ve Babacan’la gerçekleşen üçlü görüşmenin beklenenden uzun sürmesi ABD’nin Irak’tan çekilirken Türkiye’den taleplerinin Clinton-Babacan görüşmesinden evvel burada ele alınması şeklinde yorumlandı. Yaklaşık bir saat 20 dakika süren görüşmenin ardından gerçekleşen heyetler arası görüşme ise 25 dakika sürdü. Sözkonusu görüşme ile ilgili Başbakanlıktan daha sonra bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Dışişleri Bakanı Sayın Ali Babacan’ın da katıldığı heyetlerarası görüşmede, dost ve müttefik iki ülke arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra başta Filistin Sorunu, Irak, Afganistan ve terörle mücadele konuları olmak üzere önemli bölgesel ve küresel sorunlar ayrıntılı olarak ele alınmıştır" denildi.

Haberin Devamı

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/besir_anitkabir.jpgANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Hillary Clinton, Erdoğan’la görüşmesinin ardından Anıtkabir’i ziyaret ederek Atatürk’ün huzuruna çıktı. Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakan Clinton daha sonra saygı duruşunda bulundu ve Misak-ı Milli Kalesi’ne geçerek özel defteri imzaladı. Clinton’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret resmi olmadığı için Anıtkabir’i ziyaret etmesi jest olarak yorumlandı.

BABACAN’LA BİR ARAYA GELECEK

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton Anıtkabir’i ziyaretin ardından beraberindeki heyetle Dışişleri Bakanı Ali Babacan’la bir araya gelecek. Ziyarette Türkiye ABD ilişkileri başta olmak üzere, PKK ile mücadele, Irak, Türkiye-İsrail ilişkileri, İran, Afganistan’la ilişkiler konuları ele alınacak. Clinton ve Babacan daha sonra 13.30’da ortak bir basın toplantısı düzenleyecekler.

Haberin Devamı

Clinton’un Ankara’daki son durağı ise Çankaya Köşkü olacak. Hillary Clinton, burada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından kabul edilecek.

Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!