"Bu kadar zulümden sonra ağzımızı kapatacak değilim"

Güncelleme Tarihi:

Bu kadar zulümden sonra ağzımızı kapatacak değilim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 15:53

Cezaevinde merdivenden düşüp beyin kanaması geçiren, okuma-yazma yeteneğini kaybeden emekli Orgeneral Şener Eruygur'un eşi Mukaddes Eruygur, yaptığı sohbetin paylaşım sitesine düşmesine hayret etti. Eruygur, "Onca zulümden sonra ağzımızı kapatacak değilim.Eşime yapılanlara isyan ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Terör ve çete üyelerinin konulduğu F tipi cezaevinde merdivenden düşen ve beyin kanaması geçiren emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık sorunları devam ederken, eşi Mukaddes Eruygur'un doktorla yaptığı sohbeti kayda alındı ve internet paylaşım sitesinde yayımlandı. Mukaddes Eruygur, “hurriyet.com.tr”ye "Kocama yapılan zulüm karşısında ağzımı kapatıp oturacak değilim. Onun düşürüldüğü duruma isyan ediyorum. Bu kapsamda kızgınlığımı dile getirmiş olabilirim. Önemli olan, bu konuşmaları kimlerin kaydedip yayınladığıdır" dedi.

 

Televizyon bile izleyemiyor

 

Eşinin durumunu anlatırken, "nefes aldığına bile şükrediyoruz" diyen Mukaddes Eruygur, rahatsızlıklarının giderilmesinin zamana bağlı olduğunu söyledi. Mukaddes Eruygur şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Eşim başta okuma-yazma olmak üzere bir çok yeteneğini kaybetti. Bazı olayları hatırlamıyor. Televizyon izleyemiyor. Bazen, beğeneceği programları söylediğimizde 'beni niçin anlamıyorsunuz, izlerken beynim rahatsız oluyor' diyor. Televizyonda hava durumunu bile izlemiyor. Genelde loş bir ortamda kalmayı istiyor. Günlük olayları konuşuyoruz ama ne ergenekon ne de dava ile ilgili hiç bir şey konuşmuyoruz. Bu konuyu ne biz ne de Şener Paşa açıyor."

 

Bu hale getirenleri affetmiyorum

Eşinin gazete okuyamaması nedeniyle bunu hissettirmemek için eve gazete bile almadıklarını ifade eden Mukaddes Eruygur şunları söyledi:

"Tüm olup bitenlerden sonra, eşimin yaşadığına şükrediyoruz. Onu bu hale getirenleri ise hiç bir zaman affetmeyeceğim. Eşimin sağlık durumu ağırlığını koruyor. Eşimi istediği doktora götürsünler. Durumun ne olduğu ve hangi tedavilerin uygulandığı ortada. Hastanede yapılanları bile istismar ediyorlar. Gizli-saklı hiç bir şeyimiz yok.Kızgınlığımı, öfkemi, yapılanları sesli de söylüyorum."

 

Haberin Devamı

Eruygur'un kızı Ayça Eruygur, "Öyle bir hava yaratılıyor ki, sanki babamın filmleri yokmuş, hasta değilmiş de biz uyduruyormuşuz, hastanede buna ortak oluyormuş. Her şeyi tetkik etsinler. İnsanları bir takım montajlarla şaibe altında bırakıyorlar. Filmlerin olmadığı eski bir dönem olduğu belli" dedi.

 

Tolon Paşa ile görüştüler

Şener Eruygur, halen Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavisi devam eden emekli Orgeneral Hurşit Tolon'u ziyaret etti. İki komutanın cezaevinden sonra hastanede buluşması izleyenleri ağlattı. Eruygur, Hurşit Tolon'la cezaevinde 3-5 gün birlikte yattıklarını hatırladığını belirtti, merdivenden düşmesini ise hiç hatırlamadığını söyledi.

Haberin Devamı

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!