B.Ç.'nin 14 yaşında olduğu kesinleşti

Güncelleme Tarihi:

B.Ç.nin 14 yaşında olduğu kesinleşti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 12:22

VAKİT Gazetesi yazarı 76 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in ‘cinsel istismar’ suçlamasıyla yargılandığı davada, kemik yaşının saptanması için hastaneye sevk edilen B.Ç.'nin yapılan muayenesinde 14 yaşında olduğu saptandı. Bu arada dünyaya geldiği İnegöl Devlet Hastanesi'nde önce kaybolduğu söylenen B.Ç.'nin doğum tutanağına da ulaşıldı.

Haberin Devamı

Davanın görüldüğü Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Hüseyin Üzmez tarafından ‘cinsel istismara’ uğrayan ve nüfus kaydında 7 Nisan 1994 doğıumlu olan B.Ç.'nin gerçek yaşının saptanmasına karar verdi. Bu nedenle B.Ç.'nin dünyaya geldiği İnegöl Devlet Hastanesi'nden doğum tutanağı ve kayıtlar istendi. Ancak hastaneden, B.Ç. ile ilgili doğum kayıtlarına ulaşılamadığı bilgisi verildi. 

8 DOKTOR KARAR VERDİ

Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi bu gelişme üzerine B.Ç.'nin gerçek yaşının saptanması için Bursa Devlet Hastanesi'nde gerekli tetkiklerinin yapılarak heyet raporunun hazırlanmasını istedi. Geçen nisan ayından bu yana devlet korumasına alınarak Sosyal Hizmetler'e ait yurtta kalan B.Ç., dün Bursa Devlet Hastanesi'ne uzmanların nezaretinde muayeneye getirildi.

Haberin Devamı

Bursa Devlet Hastanesi'nde röntgen ve kemik taraması dahil 8 doktorun muayenesinden geçirilen ve laboratuar tetkikleri yapılan B.Ç.'nin kemik yaşının 14 olduğu saptandı. Bununla ilgili heyet raporunun bu hafta içinde tamamlanarak, davanın görüldüğü Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırılacağı belirtildi.

DOĞUM KAYDINA ULAŞILDI

Hastanede kemik yaşının 14 olduğunu saptandığı gün B.Ç.'nin önce ulaşılamadığı belirtilen doğum tutanağı ve kayıtlar da İnegöl Devlet Hastanesi'nden, davanın görüldüğü Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek dosyasına girdi. Hastaneden gönderilen doğum kayıtlarıyla B.Ç.'nin 7 Nisan 1994 doğumlu olduğu belgelendi.

B.Ç.'nin dünyaya geldiği İnegöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Esma Kuzhan, “Kayıtlara ulaştık, mahkemeye gönderdik” dedi. DHA muhabirinin, kayıtlara daha önce neden ulaşılamadığının söylendiğini sorması üzerine de Dr. Kuzhan, “Devlet ve SSK hastanelerinin birleştirilmesi nedeniyle karışıklık olmuş. Sorunun ondan kaynaklandığını sanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!