İşte anketin sonucu

Güncelleme Tarihi:

İşte anketin sonucu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2008 11:49

Doğalgaz fiyatlarına 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere yüzde 22 zam yapıldı. Bu son artışla doğalgaz fiyatlarına son bir yılda yapılan zamların oranı yüzde 80'lere ulaştı. Tam da kış ayları gelmişken yapılan bu zam, halkı isyan ettirdi. Dün Enerji Bakanı yapılan zamların nedenini açıkladı ve hükümeti savundu. "Peki Bakan'ın açıklamaları sizi ikna etti mi?" diye sormuştuk. İşte anketimizin sonucu....

Haberin Devamı

25 bin okuyucumuzun katıldığı ankette yüzde 94'lük oy "İkna olmadım" cevabını verdi....İşte sonuçlar...

İşte anketin sonucu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dün doğalgazda yaşanan zamları şöyle açıklamıştı.

- Zamların nedeni tamamen doların artışı  başka bir şey değil, petrolün artışı 6-9 ay geriden geliyor, dünyada bu doğalgazın

- Şu anda karsız satıyoruz, halkımızı, sanayicimizi,  ihracatçımızı, dar gelirlimizi koruyacak şekilde bu karı da sıfırlayarak, size karsız bunu yansıtıyoruz, doları da petrol fiyatlarını da artıran biz değiliz.

- Dünyada petrol fiyatları aynı zamanda doların paritesi bizim kontrolümüzde olmadığı için dünyada ne yapılıyorsa ekonominin gereği neyse bu  yapılıyor.

Haberin Devamı

- Doğalgazın özel fiyatlandırma tekniği var. 6 ay, 9 ay geriden gelen bir sistematiği var.

- Dünyada 1,5 trilyon dolarlık bir piyasanın içinde yüzde 2'lik bir payız. Onların kurallarına uyuyoruz. Doğalgazı petrolle ve  diğer mallarla karıştırmamak lazım.

- Kar-zarar ayrı bir şey, borç-alacak ayrı bir şey, nakit akışı ayrı bir şey.  Muhasebenin m'sini bilenler, finansmanın f'sini bilenler aslında bunları  karıştırmıyor. Ama bu konuda büyük bir bilgi kirliliği var. Bu bilgi kirliliği  halkımızı yanıltıyor.

- Eğer dolarda aleyhte bir oynama olmazsa 2009'un ilk çeyreğinden itibaren fiyatlarda düşüş olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!