Helikopter şehidi onbaşı Tatvan'da toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Helikopter şehidi onbaşı Tatvanda toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2008 14:07

Şırnak'ta çatışma bölgesine birlik sevki sırasında inişe geçerken teknik arıza sonucu kırıma uğrayan helikopterde şehit olan Piyade Onbaşı Orhan Marhan, Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde düzenlenen törenin ardından gözyaşları içinde toprağa verildi.

Haberin Devamı

ŞEHİT CENAZESİNDEN FOTOĞRAFLAR

Şehit Onbaşı Orhan Marhan için Tatvan İlçesi’ndeki İbadullah Cami önünde tören düzenlendi. Törene şehidin ailesi, yakınları, Bitlis Valisi Mevlüt Atbaş, Tatvan 6'ncı Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Tatvan Kaymakamı Şefik Güldibi, Tatvan Belediye Başkanı M. Emin Peker ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Şehit Piyade Onbaşı Marhan’ın cenazesi cami önüne getirdiği sırada babası Şakir Marhan'ın ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi.

Kılınan cenaze namazı ve okunan duaların ardıdan Şehit Onbaşı Marhan’ın cenazesi, Tuğgeneral Halit Günbatar ve yakınları tarafından omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracına konuldu.

Cenazeye katılan yaklaşık 3 bin kişi ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ slaganları arasında Şehit Onbaşı Marhan’ı köyüne uğurladı. Marhan’ın cenazesi doğduğu Güllü Köyü’nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

TERHİSİNE 1 AY KALMIŞ

Şehit Onbaşı Orhan Marhan’ın terhisine bir ay kaldığı belirtildi. Bu arada tören sırasında da vatandaşlar terör örgütü PKK’ya öfke yağdırdı. Bir vatandaş “Bu mesele çözülsün. Gerekirse bir değil, bin şehit veririz. Çanakkale’den fazla şehit verdik. Büyüklerimize sesleniyorum, bu meseleyi biran önce çözün” diye bağırıp, öftesini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!