"Anne bana Galatasaray bayrağı getir"

Güncelleme Tarihi:

Anne bana Galatasaray bayrağı getir
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 30, 2008 14:45

Bayramda şehitler unutulmadı. Acılı aileler Edirnekapı Şehitliği'ne akın etti. Kimi oğlu, kimi kocası kimi ise babası için dua etti.

Haberin Devamı

EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDE YÜREK YAKAN BAYRAM

OĞLUNU RÜYASINDA GÖRDÜ

O ailelerden biri de Yılmaz ailesiydi. 2006 yılında Ağrı'da askeri aracın bir TIR ile çarpışması sonucu kaybettikleri çocukları Çavuş Hakan Yılmaz için şehitliğe gelen anne Zeynet Yılmaz ile baba Turgut Yılmaz gözyaşı döktü.

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/bayram_gelmis.jpgOğullarının şehit olduğu gece evlerinde yangın çıkan Yılmaz ailesi, olayı ucuz atlattıklarını sevinirken kara haberle yıkılmıştı. Dün gece oğlunu rüyasında gördüğünü söyleyen anne Zeynet Yılmaz, "Benden mezarına Galatasaray bayrağı getirmemi istedi. Şehit olduğu zaman arkadaşının getirdiği çantasından bu bayrak çıkmıştı. Onu sakladım." dedi. Oğlunun istediği Galatasaray Bayrağını mezarı üzerine koyan acılı anne uzun süre gözyaşı döktü. Oğlunun terhisine iki ay kala şehit olduğunu belirten anne Zeynet Yılmaz, "Onu çok özlüyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

OÄžLUNA KÃœRTÇE AÄžIT Â

Bir annenin ise Kürtçe ağıtları dikkat çekti. Geçen yıl Hakkâri’nin Çukurca İlçesi Uzundere Beldesi'nde yapılan arazi taramasında terör örgütü tarafından döşenen mayına basarak şehit olan Piyade Komando Onbaşı Sedat Karaçor'un annesi Zeliha Karaçor, oğlunun mezar taşını okşadı, Kürtçe ağıtlar yaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!