10 yabancı gözaltında

Güncelleme Tarihi:

10 yabancı gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2016 02:04

HÜKÜMET Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu’nun ardından Türkiye’nin gündemine ve yeni alınan kararlara ilişkin açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Kurtulmuş özetle şunları söyledi: “Türkiye siyasi tarihinin en kalabalık mitinglerinden birine sahne olmuştur. Yenikapı Mitingi’ne İstanbul’da 5 milyon, Türkiye genelinde ise toplam 10 milyona yakın insan meydanları doldurarak milli birliğine sahip çıkmıştır. Ekonomik reform paketleri içerisinde zikrettiğimiz konulardan biri taşınır eşyalarının bankalara teminat olarak verilebilmesiydi. Bunu yasalaştırıyoruz, TBMM’ye gidiyor. İş adamlarımız artık taşınır mallarını da bankalarımıza teminat olarak gösterebilecektir. Bu özellikle KOBİ’ler için bir hayat damarı olacaktır. RTÜK’ün reklam gelirlerinden aldığı payın düşürülmesi konunda yoğun talepler oldu. Şükranımızın bir göstergesi olarak bir karar aldık ve yüzde 3’lük RTÜK’ün reklam payını yüzde 1.5’e düşürdük.

Haberin Devamı

(14 Ağustos’ta siber saldırı iddiası ) Bu FETÖ darbe girişiminin aysbergin üzerindeki kısmı. Türkiye’de bir darbe tehdidi kalmadığının rahatlıkla söyleyebilirim. Ama uyanık olacağız. Siber saldırı mı başka saldırı mı yaparlar hepsini önleyecek saldırılarımız devam ediyor.

(Gözaltılar arasında yabancılar var mı?) Elimizdeki bilgilere göre, şu ana kadar 10 yabancı uyruklu hakkında işlem yapılmıştır. Bu rakamın artabileceğini söyleyebilirim. 9 tanesi FETÖ bağlantılı, 4’ü tutuklandı, biri firari. Diğerleri gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştır. Yine FETÖ bağlantılı biri, 6 Ağustos akşamı sabah 5.30’a doğru Hatay sınırından içeri girmiştir.” 

MEMURLARIN İZİNLERİ SERBEST

Bugün (dün) itibariye kamu personelimizin, kamu görevlilerimizin izin yasakları kaldırılmıştır. Bu yıl senelik izinlerini kullanabileceklerdir. Özellikle FETÖ’ye karşı yapılan operasyonlar kapsamında tedbiren alınmış bir karardır.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN

BÜYÜK ihtimalle Kurban Bayramı tatili de 9 gün olacak. Onun kararı henüz Bakanlar Kurulu’na gelmedi. Meclis, tatili için belli bir tatil belirlemesi lazım. Muhtemelen ayın 19’u itibariyle TBMM tatil edilebilir.

KUZEY IRAK DOĞRULANMADI

186 TSK mensubu, 30 Jandarma mensubu 216 kişi firar etmiştir. 9 tanesi de general rütbesinde. Bu kaçakların Kuzey Irak’ta başka bir örgütün elinde olduğu bilgisi bizim resmi kaynaklarımız tarafından doğrulanmamıştır. 

BAKMADAN GEÇME!