Gözaltına alınan hakim ve savcılardan 2'si tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Gözaltına alınan hakim ve savcılardan 2si tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 18:06

Gözaltına alınan hakim ve savcılardan 2'si tutuklandı

Haberin Devamı

 Özkan ARSLAN / ANKARA, (DHA) - ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, adliyeye çıkartılan 23 hakim ve savcıdan 2'si tutuklandı. 3 kişi serbest bırakılırken, 18 hakim ve savcının savcılık sorgusu sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, yapılan incelemeler sonucu, FETÖ üyelerinin aralarında haberleşmek için kullandığı 'Bylock' programını kullandıkları tespit edilen 189 hakim ve savcı hakkında HSYK 2'nci Dairesi'nin almış olduğu kararla gözaltı kararı çıkartılmıştı. Gözaltı kararının ardından, 1'i Yargıtay Tetkik Hakimi, 1'i HSYK'da görevli hakim olmak üzere, Ankara ve ilçelerinde görev yaptığı belirlenen 28 hakim ve savcıdan 23'ü gözaltına alındı.

3'Ü SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye çıkartılan 5 hakim ve savcıdan 2'si tutuklandı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen ve iş birliği yaptıkları belirtilen 3 kişi ise denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

18 KİŞİNİN SAVCILIK SORGUSU SÜRÜYOR

18 hakim ve savcı ise bugün sabah saatlerinde adliyeye getirilirken, savcılık sorgularının sürdüğü öğrenildi. Öte yandan haklarında yakalama kararı bulunan 5 hakim ve savcının da firari oldukları ve yakalanmaları için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!