Gevaş'ta 249 şehit anısına 249 fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Gevaşta 249 şehit anısına 249 fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 17:23

Gevaş'ta 249 şehit anısına 249 fidan dikildi

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/ GEVAŞ (Van), (DHA)-  VAN'ın Gevaş İlçesinde 15 Temmuz'u Anma Etkinlikleri çerçevesinde kaymakamlık öncülüğünde, 15 Temmuz 2016 darbe kalkışmasında şehit olan 249 kişi için 249 fidan dikildi.
Gevaş Kaymakamlığı öncülüğünde Gevaş Belediyesi ve Van Orman İşletme Müdürlüğü ile birlikte Orta Mahalle mevkiinde Artos Dağı'nın eteklerinde daha önce Gevaş Belediyesi tarafından kısmen ağaçlandırılan alana 15 Temmuz şehitleri anısına fidan  dikimi yapıldı. Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve Van Orman İşletmeleri Müdürü Mehmet Kandilli'nin katılımıyla gerçekleşen törene ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi.
Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, fidan dikilen alanın daha önce belediye tarafından ağaçlandırıldığını 13,5 dönümlük bir arazi olduğunu belirterek, "Kaymakamımız İshak Çınar’la etkinlik programlarını istişare ederken böyle bir fikir oluştu. Kendileri hemen Van Orman İşletme Müdürümüz Mehmet Kandilli ile iletişime gerçek bu anlamlı organizasyonun startını vermiş oldu. Bundan böyle burası aziz şehitlerimizin adını taşıyan 15 Temmuz Kahramanları Hatıra Ormanı isimli bir mekan olacak. Gevaş halkı, belediyesiyle ve tüm kurumlarıyla buraya gözü gibi bakacak ve koruyacaktır." dedi.
15 Temmuz şehitlerini unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını belirten Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, "249 Fidan dikiyoruz, her fidan 15 Temmuz'un kahramanlarından birinin ismini alacak. Aziz anılarını burada yaşatacağız. Van Orman İşletme Müdürümüz Mehmet Kandilli’ye de teşekkür ediyorum. Kaymakamlık, Belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü olarak kısa bir zaman zarfında bu çalışmayı yapmış olduk. Belediyemiz buranın bakımını üstlendi. Hayırlara vesile olsun." şeklinde konuştu.
Ağaç dikiminden sonra İlçe Müftüsü Şeyhmus Bender, tarafından Kura'nı Kerim ve dua edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!