Gelini ve 3 torunu için yardım isteği duyuldu

Güncelleme Tarihi:

Gelini ve 3 torunu için yardım isteği duyuldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2016 09:20

Gelini ve 3 torunu için yardım isteği duyuldu

Haberin Devamı

Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA) - AİLE ve Sosyal Politikalar Manisa İl Müdürlüğü, oğlunun terk ettiği gelini ile biri 13 günlük olan 3 torunu için destek isteyen 54 yaşındaki Nafiye Bayrak'ın sesini duydu. İl Müdürü Murat Konan, aileye sosyal ekonomik destek sağlayacaklarını bildirdi. Bayrak'ın 13 günlük torununa, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis'in adı verilmişti.
Yunusemre'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan 30 yaşındaki Özlem Bayrak, 2 aylık hamileyken, iddiaya göre eşi 32 yaşındaki F.B. tarafından terk edildi. Özlem Bayrak, kendisini terk eden eşinden bir daha haber alamadı. İki çocuğunun yanı sıra hamile olarak ortada kalan Bayrak'a, kayınvalidesi Nafiye Bayrak sahip çıktı. Gelini ve torunlarına, 17 sene önce yaşamını yitiren eşinden kalan 1000 TL'lik maaşıyla bakan Bayrak, devletten kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. 13 gün önce doğum yapan Özlem Bayrak ise çocuğa FETÖ'nün darbe girişimi sırasında darbeci generali vurduktan sonra şehit düşen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halis'in adını verdi.
"AİLEYE EKONOMİK DESTEK SAĞLANACAK"
Geline ve torunlarına destek olan Nafiye Bayrak, zor durumda olduklarını belirterek kendilerine yardım edilmesini istedi. DHA'nın sesini duyurduğu Bayrak'ın basında yer alan çağrısı yanıtsız kalmadı. Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, aileyle irtibata geçerek makamında ağırladı. İlk incelemelere göre aileye çocuk başına sosyal ekonomik destek yapacaklarını bildiren Konan, "Aile başvuruda bulundu. Biz de gerekli incelemeleri yapacağız. İki çocuğu daha var. Biz çocuklarına bakamayacak kadar yoksul derecede olan ailelere çocuk başına sosyal ekonomik destek yapıyoruz. Aldığımız ilk bilgilere göre çocuklara sosyal ekonomik destek sağlanabilecek konumda. Sosyal hizmet uzmanlarımız bunu detaylı bir şekilde inceleyecekler. Gerekirse aileye hem sosyo- ekonomik hem de psiko-sosyal destek sağlayacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!