Forehand ve Backhand yeniden

FRANSA Açık’ta aralıklı yağan yağmur tenisçilerin düzenini ve ritmini olumsuz etkiliyor.

Düşünsenize, maçta rakibine karşı hakimiyet kurmuşsun ve karşılaşmayı kazananacaksın. Ama bir bakıyorsun yağmur başlıyor ve hakem doğal olarak maçı durduruyor; sen de raketlerini toplayıp soyunma odasına gidiyorsun ve beklemeye başlıyorsun. Konsantrasyonun alt üst oluyor. Sonra tekrar korta çık... Bu sefer aynı hakimiyeti kurman mümkün olmayabiliyor. Rakibin toparlanmış, antrenöründen tüyoları almış, havaya girmiş. Maçın seyri değişebiliyor.
Yağmur toprak zemini de yavaşlatıyor. Bundan dolayı birçok tenisçi raket tellerini (bu sefer daha az tansiyon vererek) tekrar gerdiriyorlar. Maç programı alt üst oluyor. Örneğin Rafael Nadal iki gün üst üste maç oynamak mecburiyetinde kaldı. Neyseki set vermeden galip geldi. Aksi takdirde 48 saat içinde 10 set oynaması gerekebilirdi.

Kesik vuruşlar yeniden

Maçları izlerken bilhassa drop shot vuruşlarının (rakibin file önüne vurulan kısa top) ne kadar önemli olduğunu görebiliyoruz. Federer, Henin ve diğerleri bu etkileyici vuruşu kullanıyorlar.
Modern teniste bir ara OUT olan Forehand ve Backhand Slice (kesik) vuruşlar Paris’te tekrar IN. Bir de özellikle erkeklerde rakibin Forehand tarafına atılan slice servisleri (fazla sekmeyen açılı olan toplar) izleyebiliyoruz.

ABD’den tek tenisçi

Dünya tenisinin devi sayılan ABD’li erkek tenisçilerin Fransa Açık’ı pek tercih ettiklerini söyleyemeyiz. 2007 yılında Paris’te ana tabloya 9 tenisçi ile katılmışlardı. Her biri ilk turda kaybederek sıfır çekmişti. Bu sene ise ana tabloya 10 Amerikalı katıldı ve sadece Robby Ginepri, Juan Carlos Ferrero’yu eleyerek 4.tura çıkabildi. Rakibi ise Novak Djokovic.
Yazarın Tüm Yazıları