Fırat Kalkanı'na Çukurca desteği: 104 terörist etkisiz

Güncelleme Tarihi:

Fırat Kalkanına Çukurca desteği: 104 terörist etkisiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2016 01:05

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Doğu ve Güneydoğu’da PKK terörüyle etkin mücadelesi devam ederken, önceki gün Hakkâri-Çukurca’daki kapsamlı operasyonun Suriye’de yürütülen ‘Fırat Kalkanı’ harekâtı açısından da önemli olduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Çukurca’daki operasyon, 15 Temmuz darbe girişimi ve Suriye’de 11’inci gününü geride bırakan ‘Fırat Kalkanı’ harekâtı sonrası terör örgütü PKK’ya yönelik en ağır darbelerden birisi oldu.

1. Komando Tugay Komutanlığı’nın operasyonu ve Türk jetlerinin 3 ayrı taarruzu sonucu Çukurca’da 33 terörist öldürüldü, 30’u da yaralı yakalandı. Hakkâri Valiliği de dün akşam il genelinde etkisiz hale getirilen terörist sayısını 104 olarak açıkladı. Güvenlik kaynakları Çukurca’daki operasyonla PKK’nın önümüzdeki günlerde hem ülke içinde hem de Suriye’de PYD/YPG’ye destek verme ve ÖSO ile TSK unsurlarına saldırı planlarının devre dışı bırakıldığını savundular.

Alınan istihbaratlar arasında, “PKK’nın ‘Fırat Kalkanı’ operasyonundan sonra Suriye sınır hattında Türkiye ve Suriye içinde saldırı planı hazırlamaya başladığı” bilgisi de yer aldı. Güvenlik kaynakları, PKK’lıların bir kısmının K. Irak’tan Suriye’ye geçmeyi, bir kısmının da Silopi, Cizre, Nusaybin ve Suruç’a kadar yayılıp sınır bölgesinde eylem planladıklarını değerlendirdi. Çukurca’daki grubun da bu eylem planının bir parçası olduğu düşünülüyor.

Haberin Devamı

Fırat Kalkanına Çukurca desteği: 104 terörist etkisiz

PKK’DAN ELE GEÇİRİLENLER

Çukurca’daki operasyon kapsamında bir komando taburu tarafından, kendi bölgesinde etkisiz hale getirilen teröristlerden ele geçirilen silahlar arasında Doçka, 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 Bixi makineli tüfek, 2 RPG-7 roketatar, av tüfeği, 2 antitank roketatar, antipersonel roketatar ve çok sayıda el bombası ile silahlara ait çok sayıda şarjör yer aldı.

Fırat Kalkanına Çukurca desteği: 104 terörist etkisiz

İlk kez bir saatli bomba düzeneğinin de bulunduğu operasyonda 6 gaz maskesi, 2 termal silah dürbünü, lazerli mesafe ölçme cihazı, kamera, ses kayıt cihazı, araç telsizi, el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanılan çok sayıda malzeme de ele geçirildi.

Haberin Devamı

HAKKÂRİ’DE 12 ASKER ŞEHİT

HAKKÂRİ Çukurca’da güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında dün 06.30 sıralarında çatışma çıktı. Çatışmada Astsubay Üstçavuş Bahri Uçuş (23), Uzman Çavuşlar Naci Yavuz, Haşim Yenigül, Yunus Emre Aral, Yunus Emre Uçar, Hasan Yaşar (29) ve Uzman Onbaşı Enes Pelit şehit oldu. Yaralanan 20 askerden 3’ünün durumu ağır. Şemdinli ilçesi Aktütün bölgesinden de şehit haberi geldi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında dün öğlen çatışma çıktı. Uzman Çavuşlar Fahrettin Livçalkan, Murat Demirci, Hulusi Emre Dilci, Sercan Gedikli (26) ve Ömer Şenel şehit oldu, 6 asker yaralandı. PKK’lı teröristlerle çatışmanın çıktığı bölgeye helikopterlerle takviye birlik sevk edilerek operasyon başlatıldı. Van Valiliği, Tendürek Dağı bölgesinde önceki gün çıkan çatışmada Üsteğmen Harun Parlak (25), Assubay Üstçavuş Suat Petek (36), Astsubay Kıdemli Çavuş Aydın Eryılmaz (24) Uzman çavuşlar Enes Koçak, Ali Doğukan Kılıç (23), Gökhan Şengül (28), Salih Tortum, Süleyman Budak şehit olduğunu, 8 askerin yaralandığını açıkladı. Çatışmada ayrıca köy korucusu Mehmet Aladağ da şehit oldu. Mardin Dargeçit’te şehit olan Uzman Çavuş Mansur Cansız (23), Uzman Onbaşı Cem Kanbur ile geçici köy korucusu Yılmaz Alpsoy törenlerle memleketlerine uğurlandılar. Evli ve iki çocuk babası köy korucusu Yılmaz Alpsoy, Midyat’ta Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi. (DHA)

Haberin Devamı

OPERASYONDA BABASINA ‘İYİYİM’ MESAJI ATTI, ARDINDAN ŞEHİT HABERİ GELDİ

TENDÜREK Dağı’ndaki çatışma şehit olan Uzman Çavuş Salih Tortum (22) mesleğe 6 ay önce Van’da Jandarma Özel Harekât’ta başladı. Şehidin İstanbul Esenler’de oturan babası Mustafa Tortum acılı haberi dün sabah aldı. Oğlundan en son telefon mesajıyla haber aldığını kaydeden baba Tortum, “Dün (önceki gün) bana ‘Baba şu anda iyiyim, arazideyiz, sıkıntı yok’ diye mesaj attı. Sanırım bu mesajı operasyon sırasında yolladı. Diyecek başka bir şey yok” diye konuştu. Şehit Salih Tortum’un amcası Hayri Tortum ise, ”Meclisteki 550 milletvekilinin çocuklarının da orada olmasını isterim. Vatan savunmasında sadece bu çocuklar mı olmalı? Ateş maalesef gariban insanların içine düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

EVLATLIK VERİLMİŞ

TENDÜREK Dağı’nda şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Suat Petek’in (36) memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba evi yasa büründü. Baba Muzzafer Helvacı (67) ile anne Elif Helvacı (66) acı haberi alınca fenalaştı. Şehit Petek’in, doğduğunda çocuk sahibi olamayan halası Ayşe ve eniştesi Ökkeş Petek’e evlatlık verildiği belirtildi. Yıllarca annesi olarak tanıdığı halası yaklaşık 10 sene önce vefat edince gerçeği öğrenen şehit Petek, öz ailesinin yanına yerleşti. Soyadını değiştirmeyen şehit Suat Petek, 5 yıl önce Havva Petek ile hayatını birleştirdi ve 3 yaşında Elif Ceylan isminde bir kızları var. Şehidin öz anne-babasından 5 kardeşi bulunuyor.

Haberin Devamı

EŞİ 7 AYLIK HAMİLE

TENDÜREK’te şehit olan Uzman Çavuş Gökhan Şengül, 5 yıldır Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapıyordu. Şengül’ün 1.5 yıl önce evlendiği eşi Merve Şengül ise 7 aylık hamileydi. Şehidin kız kardeşi, ağabeyinin doğacak oğlu için alışveriş yaptığını belirtirken gözyaşlarına boğuldu. Gökhan Şengül, sosyal medya hesabında 15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı paylaşımda da bulunmuştu. Şengül paylaşımında, “Devletimizin ve şanlı ordumuzun, şanlı Türk milletinin adını lekelemek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Görevimizin başında yüce Türk milletinin hizmetindeyiz” ifadelerine yer verdi. 

KIZIYLA UĞURLADI

HAKKARİ’nin Çukurca’da şehit olan piyade uzman çavuş Kadir Çelebi’nin (28) cenazesi önceki gece ailesinin oturduğu Kayseri’ye getirildi. Dün sabah şehidin tabutu ilk olarak Melikgazi ilçesi TOKİ Konutları’ndaki baba evine getirilerek helallik alındı. Şehidin babası Recep, annesi Şaziye ve eşi Aslıhan ile yakınları cenazeyi gözyaşlarıyla karşıladı. Kalemkırdı Camisi’ndeki törene çok sayıda kişi katıldı. Şehidin eşi Aslıhan Çelebi, Türk bayrağına sarılı tabutun başına 1.5 yaşındaki kızı Miray ile birlikte gelerek, “Öp babanı Miray” dedi.Şehit Çelebi, Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi.

BAYRAMDAN SONRA DÜĞÜNÜ VARDI

TENDÜREK’te şehit düşen Uzman Çavuş Enes Koçak’ın Sivas’ın Kangal ilçesi Sacayağı köyünde yaşayan annesi Hatice ve babası Ömer Koçak büyük üzüntü yaşadılar. Baba Ömer Koçak, oğluyla son alarak önceki akşam telefonla görüştüğünü belirterek, “Hiçbir şey demedi. ‘Sesin niye öyle geliyor?’ dedim. Sadece ‘Baba operasyondayım, telefonu kapat. Akşam seni ararım’ dedi. Sivas’taydım köye geldim. Aradım, cevap vermedi. Bazen nöbette olduğu için daha da aramadım” diye konuştu. Enes’in bayramdan sonra düğünü olduğunu anlatan Koçak, “Hem kız kardeşinin hem kendisinin düğünü vardı. İkisini de yapacaktık. Hem beni yaktı hem nişanlısını yaktı. Allah’tan gelen baş ile göz üstüne. Allah onları kahretsin. Düğünü vardı, nişanını yapmış, eşyalarını da almıştım. Şimdi ne yapacağım. Vatan sağ olsun, bir Enes gider, bin Enes gelir. Arkadaşları inşallah kanını yerde bırakmaz.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!