FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor?

Güncelleme Tarihi:

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 15:07

FIFA 17 nihayet sahalara indi. Uzun süredir beklenen ve her yıl yenilenen popüler oyun serisi bu kez gerçekten de önemli yeniliklerle birlikte oyun severlerin karşısına çıktı. Grafikleri olsun, oynanış olsun pek çok açıdan görmeye değer FIFA 17'yi yakından inceledik.

Haberin Devamı

FIFA 16'yı artık unutma vakti; nihayet FIFA 17 raflardaki yerini aldı. Gelecek yılın Eylül ayına kadar FIFA severleri bir hayli tatmin edeceği belli olan FIFA 17'de ilk dikkatini çekecek şey şüphesiz futbolcuların sahaya çıktığı andan itibaren ortalığın resmen karnaval alanına dönüyor olması. Yani oyun artık daha bir gerçekçi! 

FIFA, yeni bir oyun motoruna sahip. Frostbite, FIFA 17 dünyasını daha da ayrıntılı hale getiriyor. Tüneller, soyunma odaları, teknik direktörün odası ve takım uçağı gibi yepyeni mekanları deneyimlemek gerçekten de güzel. 

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor


Oyunda yenilikler bununla sınırlı değil elbette. Yolculuk adındaki yeni oyun modu sayesinde gelecek vadeden ve başarılı olmak için çabalayan Alex Hunter olarak herhangi bir Premier League kulübünde oynama şansına sahipsiniz.

Kariyer Modunu seviyorsanız FIFA 17 oldukça doyurucu bir yapım olmuş aslında. FIFA 17'deki Kariyer Modunda Tam Kulüp Yönetimi, yeni Finansal Sistem, Teknik Direktörler ve J-League gibi BÜYÜK değişiklikler yer alıyor.

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor


Oyuncu Gelişimi Sistemi, Maç Reytingi ve Özellikler, Pro Clubs'taki yeniliklerin sadece birkaçı... Bu popüler modda forma ve arma özelleştirme dahil herkes için birçok seçenek bulunuyor.

Yepyeni Kadro Kurma Görevleri'ni tamamlayarak çok özel oyun içi ödüller kazanabilirsiniz. Temel, Gelişmiş veya Lige özel görevlerle kadro kurma becerilerinizi test edebiliyorsunuz.

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor


Tüm dünyadan 30'dan fazla lig ve 650'den fazla takım FIFA 17'de. Ayrıca, MEIJI YASUDA J1 League de ilk kez FIFA 17'de olacak.

Olympic Stadium, Riverside Stadium ve Suita City Football Stadium, FIFA 17'de YENİ statlar olarak yer alacak. Bunların yanı sıra, dünyanın en eski futbol müsabakası olan FA Cup, FIFA 17'de özel bir sunum sistemine sahip olacak.

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor


Oynanış kısmına getirilen en büyük yeniliği duran toplarda görüyoruz. Yapımcılar eski sistemi tamamen ortadan kaldırıp, topu tam olarak atmak istediğiniz noktayı belirleyebileceğiniz bir imleç kullanmayı tercih etmiş. Alışması ilk etapta oldukça zor olan bu yeni sistem, zamanla çok daha isabetli ortalar yapmanıza fırsat tanıyor.

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor


Bunun yanında artık serbest atış ve penaltılarda oyuncunun konumunu da belirleyebiliyoruz. İsterseniz çaprazdan gelmek yerine dümdüz bir şekilde koşarak toplara vurabiliyorsunuz. Bazı serbest vuruşlarda bu tercihin şutta önemli farklılıklar yarattığını beğeniyle gözlemledik. Tüm bu yeniliklerin yanında elbette yeni oyun motoru Frostbite’tan da bahsetmemek olmaz.

FIFA 17 incelemesi: Oyun severleri neler bekliyor

Battlefield ile harikalar yaratan bu motorun FIFA için de çok başarılı bir tercih olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Özellikle ışıklandırmalar ve oyuncuların cilt yapılarında resmen seviye atlanmış. Görsel anlamda yeni motor takdirlerimizi toplamakla birlikte, animasyonlar ve oyuncu hareketleri söz konusu olduğunda biraz gözümüze battığını itiraf etmeliyiz. Benzer sorunlar PES tarafında FOX Engine’e geçildiğinde de yaşanmıştı. Önümüzdeki seneden itibaren yeni motorun etinden ve sütünden en iyi şekilde yararlanacaklardır.

FIFA’da duran toplar için yepyeni bir sistem kullanılıyor. İmleç sayesinde topu nereye atmak istediğinizi belirlerken, geniş görüş açısı da analizinizi kolaylaştırıyor.

Maç sonları katıldığımız röportajlarda Mass Effect vari bir diyalog sistemi kullanılıyor. Burada vereceğiniz cevaplar da, çevrenizle olan ilişkinizi belirleyen en önemli unsur oluyor.

FIFA 17 SATIŞLARDA ZİRVEDE

Bu senenin FIFA oyununun yılın en iyi spor oyunu olup olmadığı tartışılabilir ama bu gibi şüpheler oyuncuları pek de etkilememiş gibi gözüküyor. Oyun FIFA 17'nin ilk hafta satışlarına oranla %18 daha fazla satarak liderliğe yerleşirken FIFA 13'ün açılış haftası rekorunu da kırmayı başardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!