'FETÖ'yü öven ders kitabı toplatıldı' iddiası

Güncelleme Tarihi:

FETÖyü öven ders kitabı toplatıldı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2016 18:13

'FETÖ'yü öven ders kitabı toplatıldı' iddiası

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI/DENİZLİ, (DHA)- DENİZLİ'de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim yılı başında 6'ncı sınıf öğrencilerine dağıtılan Türkçe kitaplarındaki bir okuma parçasında Fethullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) öven paragrafın yer aldığını iddia eden Eğitim-İş Şube Başkanı Kadem Özbay, durumun fark edilmesi üzerine kitabın toplatıldığını öne sürdü.
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, eğitim öğretim yılının sıkıntılarla başladığını, öğrencilerin öğretmensiz bırakıldığını, eğitimle ilgili türlü soruların cevapsız kaldığı bir başlangıç yaşadıklarını iddia etti. Okulların açılmasından 2 ay geçtiği halde bazı ders kitaplarının dağıtılamadığını öne süren Özbay, şöyle dedi:
"Yıllardır cemaate bile bile ödün verenler, 'Bugünü kurtaralım yarına sonra bakarız' diyenler, sahte kahramanları ders kitaplarına kadar soktular. Dini siyasi çıkarları için kullananların referans alındığı kitaplar bu yıl da okullarımızda dağıtıldı. Cumhuriyetin kuruluş felsefesini unutturmak, yok etmek için bu sefer de 6'ncı sınıf Türkçe ders kitabında çocuklarımıza sahte yazarların uydurma hikayeleri anlatıldı. Dörtel Yayınları'nın 21. ve 22. sayfalarındaki uyduruk hikaye, içeriği ve alıntılandığı kitap, kaynak bakımından tam bir ucubedir" dedi. Okuma parçasında 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren yapının övüldüğünü belirten Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, "Sözüm ona okuma parçası ile FETÖ övülürken son paragraf çıkarılarak 'pardon' denmiştir. Sorumluktan kurtulmak için ne yapılmıştır? Birçok kişi somut delillere ihtiyaç duymadan ve savunma hakkı gasp edilerek görevden atılıp açığa alınırken, aynı yayınevi tarafından basılıp okullarda dağıtılan bu kitap hiçbir açıklama yapılmadan toplatılmış ve sadece 22. sayfadaki metnin son paragrafı değiştirilerek öğrencilere tekrar dağıtımı yapılmıştır. Bu durum sadece bizlerin değil öğrencilerin de gözünden kaçmamıştır."
"PARDON DİYENLER SORUMLUKTAN MUAF MIDIR?"
Yapılan hataya rağmen aynı kitabın aynı yayınevi tarafından yeniden basılarak okullara dağıtıldığını öne süren Özbay, "Pardon diyenler kitap basmaya, kazanç elde etmeye, kandırıldık, diyenler siyaset yapmaya devam ederken savunma hakkı bile verilmeden görevden atılan ya da açıkta bekleyen birçok kişinin ve ailelerinin geleceği ne olacak sorusunu sormadan yapamıyoruz" diye konuştu. Özbay, şöyle dedi:
"Şimdi yetkililere soruyoruz. Bir hafta içerisinde aynı yayınevinin bastığı iki kitabı dağıtan ve hiçbir açıklama yapmayan Milli Eğitim yetkilileri 'pardon' mu demektedir? Pardon diyenler sorumluktan muaf mıdır? Yıllardır kitaplarımızın içerisine yerleştirilen bilimsellikten uzak ifadeleri ve kendilerine göre nesil yetiştirme derdine düşmüş kişilerin yaptıklarının hesabı sorulmayacak mıdır? Çocuklarımızın demokratik, bilimsel, laik, çağdaş, parasız ve ulusal eğitim hakkını gasp edenlerden hesap sorulmayacak mıdır? Öncelikli amacı kendini kurtarmak olan MEB yöneticileri, bu kitabın basımına ve dağıtımına izin veren Talim Terbiye Kurulu üyeleri ve Denizli'de dağıtılmasından sorumlu yetkililer nerededir? Neden konuyla ilgili bir açıklama yapmaktan kaçınıyorlar ya da açıklama yapma gereği duymuyorlar."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!