FETÖ'nün  'uyuyan hücre' davasında 1 tahliye 

Güncelleme Tarihi:

FETÖnün  uyuyan hücre davasında 1 tahliye
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 19:41

FETÖ'nün  'uyuyan hücre' davasında 1 tahliye 

Haberin Devamı

Hayati KILIÇ/İSTANBUL,(DHA)-FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında muvazzaf askerle, merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 45 sanığın yargılandığı davada 1 kişi tahliye oldu.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde görev almayıp, daha sonra yapılabilecek eylemler için kendilerini gizledikleri iddia edilen, aralarında muvazzaf asker ile merkeze alınan vali yardımcısının da bulunduğu 41'i tutuklu 45 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan dördüncü  duruşmaya, 41'i tutuklu 44 sanık katıldı. Sanıkların avukatları duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya sanıkların yakınları izleyici olarak katıldı. Dört gündür devam eden duruşmada 28 sanığın savunmaları ve çapraz sorguları tamamlandı. Süre yetersizliği nedeniyle diğer sanıkların savunmalarını almayan mahkeme heyeti, sanık avukatlarının tahliye ye ilişkin taleplerini aldı.
Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Astsubay Mustafa Gölbaşı hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak  tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tahliye taleplerini reddeden heyet duruşmayı ileri bir tarihe  erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!