FETÖ'den yargılanan komutana, ByLock şoku

Güncelleme Tarihi:

FETÖden yargılanan komutana, ByLock şoku
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 11:55

FETÖ'den yargılanan komutana, ByLock şoku

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - FETHULLAHÇI Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, adı Yurtta Sulh Konseyince hazırlanan listede 'Giresun Sıkıyönetim Komutanı' olarak geçen eski Kayseri Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Emre Fırat, hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Fırat, suçsuz olduğunu iddia ederek, beraatini isterken, mahkeme başkanının, kullandığı telefonlarda örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock çıktığını söylemesi üzerine, böyle bir şeyi yeni duyduğunu ileri sürerek, savunma için ek süre istedi.
Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan duruşmada, tutuklu sanık Emre Fırat ve avukatı hazır bulundu. Fırat, 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, Cumhurbaşkanına suikast, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından yargılandığı davada yaptığı savunmada, 30 yılı aşkın süreyle askeri üniformasını büyük bir şerefle taşıdığını ve FETÖ de dahil olmak üzere hiçbir terör örgütüyle irtibatı olmadığını söyledi.
DARBECİLERİN LİSTESİNDE ADIMI HAYRETLE GÖRDÜM
15 Temmuz 2016 günü sabah normal mesaisine geldiğini kaydeden sanık Fırat, ''Gün içinde rutin faaliyetleri yaptık. Saat 16.00'da ise komutanımdan izin alarak, evime geldim. Çünkü haftalar öncesinden uçak biletini aldığım eşimi uçakla İzmir'e gönderecektim. O zamanlar 2 ve 14 yaşında olan kızlarım da benimle birlikte kalacaktı. Eşimi evden aldım ve havaalanına götürdüm, 18.50 uçağına bindirip yolcu ettikten sonra evime döndüm. Daha sonra saat 21.30 sıralarında Jandarma Bölge Komutanlığı Nöbetçi Amiri Kurmay Yarbay Gökhan Atar beni arayarak, rutin bilgilendirmeyi gerçekleştirdi. Saat 22.30 sıralarında telefonla tekrar arayan Atar, Ankara'dan 'Yıldırım Harekat' kodlu mesajlar geldiğini söyledi. Bunun üzerine ben de evime çağırdığım araçla kışlaya gittim. Orada olayın ne olduğunu anlamaya ve neler yapacağımızı planladık. Hain darbecilerin hazırladığı atama listesinde sözde Giresun Sıkıyönetim Komutanı olarak adımın geçtiğini ilk kez orada hayretler içinde gördüm. Kurmay Yarbay Gökhan Atar'a, Yurtta Sulh Konseyi'nin emirlerine uymayacağımızı söyledim. Kısa bir süre sonra Jandarma Bölge Komutanımız Tuggeneral Uğur Özcan da kışlaya geldi ve onunla da bu emirlere uymayacağımızı teyit ettik'' dedi.
ODAMDA BEKLEDİM POLİS GÖZALTINA ALDI
Darbe girişimi gecesi hiçbir kimseyi derdest etmediğini ve emrindeki askerlere de bu konuda emir vermediğini belirten sanık Fırat, ''O gece silah kullanmadım, bu yönde emir de vermedim. O gece Talas Kışlasından askeri birlikleri çıkarmadım, bu yönde emir de vermedim. Herhangi bir kamu kuruluşunu işgal etmedim. Gelen evrakları inceleyip bunun bir darbe girişimi olduğunu anladığım andan itibaren bu girişimin karşısında durdum. Bölge Komutanlığımıza bağlı birliklere de sözde Yurtta Sulh Konseyi'nin emirlerine uyulmaması emrini ilettik. Sabaha kadar hiçbir olay olmaması için gerekli önlemleri aldık ve kışlada bekledik. 16 Temmuz günü öğle saatlerinde Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen yazıda açığa alındığım belirtiliyordu. Ben de odamda bekledim. Daha sonra polis ekipleri gelip beni gözaltına aldılar. Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından çıkarıldığım mahkemece de tutuklandım. Ben, bu hain FETÖ terör örgütünün bir üyesi değilim ve 13 aydır cezaevindeyim. Bu örgütle irtibatlı ya da iltisaklı hiçbir dernek ya da vakfa bağışta, yardımda bulunmadım. Şahsıma kumpas kuruluyor. Örgütün kriptolu haberleşme programı Bylock'u da kullanmadım'' diye konuştu.
BYLOCK'TAN HABERİM YOK
Mahkeme Başkanının, kullandığı telefonlarda örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock bulunduğunu anımsatması üzerine Fırat, bu programı kullanmadığını, böyle bir iddiayı ilk kez mahkemede duyduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti, Fırat'ın telefonlarında ByLock programı çıktığının, 10 Mayıs 2017 günü gelen yazı ile teyit edildiğini ve bu teyit yazısının dosyada bulunduğunu söylemesi üzerine de Fırat ve avukatı, bu durumdan da haberinin olmadığını, bu yeni gelişme konusunda savunma yapmak için ek süre istedi. 
Duruşmada, 15 Temmuz'da İl Jandarma Bölge Komutanlığında çalışan 4 askeri personel tanık olarak dinlendi. Mahkeme heyeti, aranın ardından sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 31 Ekim'e erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!