FETÖ tutuklusunun babası: Oğlum siyasilerin teşvikiyle derneklere üye oldu

Güncelleme Tarihi:

FETÖ tutuklusunun babası: Oğlum siyasilerin teşvikiyle derneklere üye oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2016 15:26

FETÖ tutuklusunun babası: Oğlum siyasilerin teşvikiyle derneklere üye oldu

Haberin Devamı

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ'de, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan işadamı Volkan Kartlı'nın babası şirket sahibi Hasan Kartlı, basın toplantısı düzenledi. Hasan Kartlı, oğlu Volkan'ın tutuklanmasına neden olan derneğe, belediyelere iş yaptığı için siyasilerin teşvikiyle üye olduğunu ileri sürdü.
Denizli İl Emniyet Müdürlüğü'nün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklananlardan işadamı Volkan Kartlı'nın babası, Kartlısan Geri Dönüşüm Şirketi sahibi Hasan Kartlı, diğer oğlu Oktay Kartlı ile birlikte Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.
Oğlunun haksız yere tutuklandığını öne süren Hasan Kartlı, 17 Haziran 2011 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onanıyla il müdürlüğü tarafından geri dönüşüm lisansı aldıklarını, lisansı almalarının ardından belediyelerle çalışmaya başladıklarını söyledi. 2014 yerel seçimlerine kadar Denizli Büyükşehir Belediyesi ile yerel seçimlerin ardından Merkezefendi Belediyesi ile geri dönüşüm konusunda çalıştıklarını belirten Hasan Kartlı, "Benim ve üç oğlumun bu örgütle hiçbir alakası yoktur. Hiçbir toplantısına ya da etkinliğine katılmış değiliz. Oğlum şikayet üzerine tutuklanmıştır" dedi.
Oğlu Volkan Kartlı'nın FETÖ'ye maddi destek sağladığı iddiasıyla, OHAL kapsamında kapatılan Zirve Derneği ve DİAD'a üye olduğunu belirten Hasan Kartlı, şunları söyledi:
"Oğlum belediyelerle iş yaptığı için o zamanki siyasilerin teşvikiyle bu derneklere üye oldu. O döneme baktığınızda birçok yönetici ve işadamının da bu derneklere üye olduğu görülür. Cumhurbaşkanının talimatı üzerine 17- 25 Aralık sonrası bu derneklerden ayrıldı. Oğlum bir şikayet üzerine tutuklandı, onunla ilgili hukuki süreci takip ediyoruz. Oğlum tutuklandığı için şirketimiz içinde karalama kampanyası yapılıyor. İş sözleşmelerimiz fesih ediliyor, benim ve oğullarımın bu örgütün toplantılarına ya da maddi yardımda bulunduğumuzu belgelesinler, o zaman idam etsinler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!