FETÖ soruşturmasında el konulan okul Anadolu Lisesi oldu

Güncelleme Tarihi:

FETÖ soruşturmasında el konulan okul Anadolu Lisesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 15:58

FETÖ soruşturmasında el konulan okul Anadolu Lisesi oldu

Haberin Devamı

DENİZLİ'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Bakanlar Kurulu tarafından Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılıp, el konulan Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. Denizli Valiliği'nin teklifini Milli Eğitim Bakanlığı kabul etti ve okulun adını değiştirdi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 15 Temmuz gecesi yaşanan hain darbe girişimi sonrası, o gece şehit olan vatandaşların maneviyatlarının yaşatılmaya çalışıldığı belirtilerek, "Bu çerçevede Denizli'de Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi adıyla yeni bir resmi Anadolu Lisesi açıldı. Aktepe Mahallesi 'ndeki binada daha önce Servergazi İlkokulu ve Ortaokulu olarak hizmet veren ve kapatılan okulun ismi, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'ne dönüştürüldü. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete geçecek olan okulun öğrenci kontenjanı 340 olarak belirlendi" denildi. Okul, Bakanlar Kurulu tarafından Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılmıştı.

Okula, 29 Ağustos- 02 Eylül tarihleri arasındaki üçüncü tercih nakil başvurusuyla öğrenci kaydı yapılacak. Başvuruya TEOG puanlarına göre başka bir Anadolu Lisesi'ne yerleştirilmiş öğrenciler de nakil yaptırabilecek.

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!