FETÖ/PDY Soruşturması; İhraç edilen 3 hakim tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

FETÖ/PDY Soruşturması; İhraç edilen 3 hakim tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 14:22

FETÖ/PDY Soruşturması; İhraç edilen 3 hakim tutuklandı

Haberin Devamı

Ümit TÜRK/İSTANBUL,(DHA) HSYK tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgüt ile iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve sonrasında gözaltına alınan 9 hakim ve savcıdan ikisi tutuklandı. Bir hakim de Bylock kullandığı gerekçesiyle tutuklandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında, örgüt ile iltisaklı olduğu iddiasıyla meslekten ihraç edilen ve sonrasında gözaltına alınan 9 hakim ve savcıdan ikisi çıkarıldıkları İstanbul Sulh Ceza Hakimliği tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı. Diğer 7 hakim ve savcı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
HSYK TARAFINDAN İHRAÇ EDİLMİŞLERDİ

HSYK tarafından 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 3. maddesinin 1. fıkrası kapsamında, FETÖ/PDY ile iltisak ve irtibatlarının olduğu gerekçesiyle meslekten ihraç edilen 45 hakim ve savcıdan gözaltına alınan 9 hakim ve savcı emniyetteki işlemleinin ardından adliyeye sevk edildi.
SAVCI, TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ SUÇLAMASI YÖNELTTİ

Soruşturma savcısına ifade veren hakimlerden Abdi Sağlam ve Mehmet Akçay, tutuklanmaları talebiyle, diğer 7 şüpheli hakim ve savcı ise adli kontrol hükümleri uygulanararak serbest bırakılması istemiyle hakimliğe sevk etti.
2 HAKİM TUTUKLANDI

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Abdi Sağlam ve Mehmet Akçay'ın "silahlı terör örgütüne üye" olmak suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 5 hakim ve 2 savcı hakkında da adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti. Tutuklanan hakim Sağlam'ın Kocaeli'nde Vergi Mahkemesi üyesi olduğu, diğer tutuklanan hakimin ise Tekirdağ Vergi Mahkemesi üyesi olduğu belirtildi.
1 HAKİM DE BYLOCK'TAN TUTUKLANDI

Öte yandan örgütün şifreli mesajlaşma programı Bylock'u kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan hakim Fatih Özyurt da tutuklanarak cezevine gönderildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!