FETÖ davaları için Denizli'de yeni mahkeme kuruldu

Güncelleme Tarihi:

FETÖ davaları için Denizlide yeni mahkeme kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2017 15:17

FETÖ davaları için Denizli'de yeni mahkeme kuruldu

Haberin Devamı

Osman Nuri BOYACI / DENİZLİ, (DHA) - DENİZLİ Adliyesi'nde FETÖ/PDY davalarına bakan 2'nci ve 3'ncü Ağır Ceza mahkemelerinin iş yükü dikkate alınarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasına karar verildi.
Dava ve sanık sayısının fazlalığını ve mahkemelerin iş yükünü dikkate alan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Denizli'de 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi kurulmasını kararlaştırdı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 17 Nisan tarihinden itibaren faaliyete geçirilmesine karar verilen 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanlığı'na, 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Seval Bircan, üyeliklerine ise Musa Karcı ile Reha Asan atandı. Terör suçlarına yönelik açılan davalarda 2'nci ve 3'üncü Ağır Ceza mahkemelerinin tevzi puanına ulaşıncaya kadar, terör suçlarına yönelik davalar, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bırakılacak.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Denizli'de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 60'un üzerinde dava açıldı. FETÖ/PDY şüphelisi 2 bin 50 kişi hakkında yasal işlem yapıldı, 1170 kişi mahkemeye sevk edildi. Bugüne kadar açılan davalarda 618 şüpheli tutuklu, 249 şüpheli adli kontrolle tutuksuz yargılandı. Davalarda 29 da firari sanık bulunuyor. Daha önce sadece 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından FETÖ/PDY davalarına bakılırken, dosya sayısının fazla olması nedeniyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde terör suçlarına bakmak için görevlendirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!