Evde yediren kazanıyor

Güncelleme Tarihi:

Evde yediren kazanıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 11:18

İnternet üzerinden ev yemekleri satışı gerçekleştiren Meal Box, yeni bayilerle büyüyor. Paket servis hizmeti veren bir restorana 60 bin lira yatıran girişimci, bu yatırımı ortalama 26 ayda geri döndürüyor. Yeni açılan bir dükkanın aylık cirosu 30 bin liradan başlıyor. Dükkanın sabit giderleri ise aylık 13 bin 500 lira.  

Haberin Devamı

Kadınların iş hayatına daha fazla katılması, çalışma sürelerinin uzaması ve büyükşehirlerdeki trafik sorunu dışarda yemek sektörünün büyümesini sağladı. Bu alanda öne çıkan ise paket yemek servisi veren şirketler oldu. İnternet üzerinden ev yemekleri satışı gerçekleştiren Meal Box şimdi franchise vererek yeni şubeler açıyor. Bugün “Delivery Şube” ve “Express Şube” olmak üzere 2 farklı formatta bayilik veren markanın kurucu ortağı ve genel müdürü Murat Demirhan, “İlk formatımız sadece paket servis hizmeti veriyor. Bu dükkanın anahtar teslim maliyeti 60 bin TL, diğer formatımızda restoran şeklinde kuruluyor. Bunun maliyeti ise 150 bin TL. Yeni açılan şubelerde aylık en düşük ciro 30 bin lirayı buluyor. Bu alana yatırımın geri dönüşü ise 24-30 ay arasında değişiyor” diyor. Murat Demirhan, bu alana yatırım yapacaklara şu bilgileri verdi:

PAZAR NASIL BÜYÜYOR?
Türkiye’de gıda sektöründe faaliyet gösteren yemek zinciri ve bağımsız restoran sayısı 540 bin.Her gün 3.5 milyon paket yemek servis ediliyor.Paket yemek siparişlerinin yüzde 75’ini online sipariş siteleri üzerinden alıyor.Sektör son iki yılda hızlı bir büyüme yakaladı.

MALİYETİ VE GERİ DÖNÜŞÜ
Anahtar teslim bir dükkânın demirbaş, inşaat ve dekorasyon maliyetleri 60 bin ile 150 bin TL arasında değişiyor.Buna ek olarak 20 bin dolar franchise giriş bedeli ve tanıtım için 20 bin TL pazarlama bütçesi bir defaya mahsus talep edilebiliyor. Aylık cirodan yüzde 2 oranında reklam katkı payı alınıyor. Yatırım maliyeti yaklaşık olarak 24-30 ay gibi bir sürede geri dönüş sağlıyor.

Bilmeniz gerekenler
- Gıda sektöründeki işleyişlere kıyasla en önemli artı noktalarından biri işletme içerisinde aşçı, usta gibi yemek pişirme konusunda uzman birilerine ve garson, komi gibi çalışanlara ihtiyaç olunmaması.

- Şirketin kurmuş olduğu sistemle ana caddeler üzerinde kurulup yüksek kiralar ödemeye mahkum olunmuyor.

- Türkiye’de ve dünyada sıcak, taze ev yemeklerine olan ilgi her geçen gün artıyor.

Girişimcilerde hangi özellikler aranıyor
Meal Box Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Murat Demirhan, girişimcilerde aranan özellikleri şöyle sıraladı:

- Girişimci ruhu taşıyan her potansiyel aday bizimle kolaylıkla çalışabilir.

- İşletmenin başındaki kişinin merkez tarafından sunulmuş olan programlar aracılığıyla takip ettiği satışları doğru analiz edip stokların doğru yönetimini yapabilmesi gerekiyor.

- İşletmeyi sahiplenen, devamlılıkları olan kurye profillerini oluşturabilme ve yönetme konularında gerekli yetkinliklere sahip olması aradığımız en önemli özellikler arasında yer alıyor. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!